Живко Миланов: ЦСКА могат да са щастливи, че взеха една точка

Живко Миланов: ЦСКА могат да са щастливи, че взеха една точка

Novsport

01-09-2019, 21:10

Капитанът на Левски Живко Миланов беше категоричен, че ремито 2:2 срещу ЦСКА в голямото дерби на 8-ия кръг в първенството има привкус на загуба за „сините”. Опитният бранител заяви, че пропиленият аванс от 0:2 се дължи на две чисто индивидуални грешки в отбрана, които са позволили на съперника да отбележи без сам да създаде голова ситуация.

„Треньорът също така каза – че настроението е все едно сме загубили. Трябва да вдигаме главите, това е футболът. Лошото е, че наш спечелен мач те хванаха грешки. Нямаха нито една голова ситуация и чрез наши грешки изравниха. Играха директен футбол и това ни изигра лоша шега”, заяви Миланов.

„Да кажа честно, тактиката ни беше първото полувреме да ги пресираме високо. Според мен доста добро полувреме за нас. Вкарахме два бързи гола, което отвори мача, и мисля, че една идея се дръпнахме назад вече при 2:0. През второто полувреме след две наши грешки успяха да ни изравнят.”

„Може би една идея се дръпнахме назад, но знаехме, че ЦСКА са доста силни двамата нападатели – Евандро и Али Соу. Доста здрави и бързи, опитахме да стоим по-близо до тях. Вината си е изцяло наша. Просто трябваше да вкараме трети гол и да затворим мача.”

„Нормално е като се правят смени накрая, да се усеща това. Чест му прави на Тиам, който има 3 тренировки и изигра мача. Нашименто е в същата ситуация -  2-3 тренировки, не е в оптимална форма. Така стоят нещата.”

„Клиширано е, но гледаме напред. Това е дерби, това е футбол. Реално те нямаха голови ситуации, само изритани топки. Вкараха ни два гола след персонални наши грешки. Гледаме напред и това е.”

„Мисля, че Левски е на прав път. Както виждате, първи сме. ЦСКА могат да са щастливи, че взеха една точка. Идва мач с Лудогорец, нека видим в него какво ще стане”, завърши Миланов.

Източник: Novsport

Последни новини