ЗА ИСТОРИЯТА: Левски удари кота 150 при чужденците

ЗА ИСТОРИЯТА: Левски удари кота 150 при чужденците

Novsport

17-02-2021, 08:58

Левски осъществи вчера трансфер за историята си.

Котата на чужденците, които са се подвизавали в отбора, удари 150 души, след като Билал Бари бе представен официално като ново попълнение.

Той е първият офанзивен играч, който бе привлечен през тази зима.

Французинът с корени от Мароко подписа за година и половина.

Той ще е шестият представител на Африканската страна, който ще се подвизава на „Герена“ след Юсуф Рабех, Шакиб Бензукан, Рашид Тиберканин, Мехди Бурабия и Фейсал Рерас, който обаче все още чака дебют.

Най-вероятно Билал Бари дори ще го изпревари. Причината е, че Славиша Стоянович няма да бърза с налагането на Рерас, защото не е доволен от физическото му състояние в момента.

Мароканската колония пък се изравни по брой с тази на руснаците и испанците, които са минали през Левски. Бари, който е роден на 19 януари 1998 година в Ланс, няма проблеми с формата, след като досега бе титуляр в контролите, а и в първата официална среща за годината за Монтана. По ирония на съдбата тя бе срещу Левски.

Билал е юноша на Ланс, чийто екип е защитавал Наско Сираков, но има само един мач за първия отбор. След това е преотстъпен на Берган, с който печели Купата на Мароко през 2019 година. Кариерата му по-късно преминава през румънския Конкордия, с който има 22 мача и 2 гола.

В Монтана се озова през 2020 година. На „Огоста“ записа 11 мача, в които вкара 2 гола. „Сините“ му бяха хвърлили око за заместник на Найджъл Робърта, но е възможно и двамата за играят заедно в атаката на тима.

Както е известно, нидерландецът предпочита да остане на „Герена“ до момента, след като не го блазни възможността да бъде пратен под наем в Ди Си Юнайтед. Справката в историята показва, че от всички континенти до този момент Левски не е привличал чужденци само от Австралия и Нова Зеландия. Иначе в бройката на легионерите има и двама, които не са записвали и минута в официален мач.

Първият е германски вратар, за който историята помни само едно от имената му - Янек. Постижението му повтори и Диану дос Сантос. Бразилецът бе закупен от Беласица през зимата на 2007 година, но си остана само с трансфера на „Герена“. Първият чужденец, който носи синята фланелка, е руснакът Михаил Борисов.

Иначе Билал Бари ще трябва да се погрижи доста, за да изтрие негативния имидж, който оставиха мароканците на „Герена“. Става въпрос най-вече за Юсуф Рабех и Шакиб Бензукан, а покрай тях в каша се забърка и Рашид Тиберканин.

Рабех се прочу с издънките си зад волана и скандалите, които забърка с треньори и шефове. Освен това провали трансфер за сериозна сума в Анжи. В крайна сметка „сините“ бяха принудени да се отърват от него почти без пари, след като го харизаха на Магреб Тетуан.

Шакиб Бензукан пък бе постоянно контузен, а в същото време не спираше да ходи по технопартита, а и не бе ясно какви субстанции ползва там. Тиберканин пък бра страх заради издънка на Рабех, когато двамата бяха погнати от таксиметрови шофьори. Освен това не успя да защити марката „Аякс“, с която дойде на „Герена“. Левски обаче удари 10 с мароканец номер 4 - Мехди Бурабия. Той бе наистина класен играч, но го доказа в последствие. Поиска да бъде продаден от Левски, след като бе съблечен от феновете при загуба 0:3 от ЦСКА.

Източник: Novsport

Последни новини