ЗА ИСТОРИЯТА: Любо Пенев се нареди до две легенди на ЦСКА

ЗА ИСТОРИЯТА: Любо Пенев се нареди до две легенди на ЦСКА

Novsport

30-03-2021, 07:59

Любослав Пенев започва четвъртия си период на „Българска армия“.

Преди него само двама треньори са стигали до това постижение.

Единият е собственият му чичо Димитър Пенев, който е избран за №1 за XX век, и лично му е дал път в големия футбол.

Логично другият е Стойчо Младенов, който се свързва с ЦСКА при всяка треньорска рокада.

Той също е бил 4 пъти начело на „червените“, а не е безразличен и към пето назначение, пише "Мач Телеграф".

Любо Пенев е работил с трима от играчите, които заварва на „Армията“.

Най-дълго е сътрудничеството му с капитана Петър Занев, като Ел Голеадор му е бил наставник в общо 48 срещи в Литекс и националния отбор.

С другите двама Любо е бил заедно при предишния си престой на „Армията“. Именно великият нападател започна да налага Иван Турицов, който записа 12 мача с червения екип.

Третият е един от най-силните халфове на клуба в последните години - Тиаго Родригес, изиграл 12 мача и вкарал 1 гол, докато треньор е Любо.

Четвъртото назначение на последния в ЦСКА наистина бе голяма изненада. Не само, защото той стана вторият треньор на отбор от елита, който напусна през сезона, за да поеме „червените“.

А най-вече поради това, че той си тръгна със скандал от „Армията“ преди 2 години и не се виждаше как ще работи отново със същите хора. Но няма вечни приятели и врагове, има обаче вечни интереси.

Любо Пенев е най-подходящият заместник на Бруно Акрапович, тъй като е любимец на „червената“ публика.

Тоест, уволнението на босненеца безспорно предизвика хорското недоволство, но със заместника Любо ще бъдат затворени голяма част от устите. Освен това Пенев-младши изповядва атакуващ футбол, притежание на топката и контрол върху играта, което бе последната грижа на Бруно Акрапович.

Освен това Любо Пенев не е губил никога от Лудогорец за първенство, като има 5 мача срещу тях с ЦСКА, Литекс и Царско село.

Това е най-големият му коз преди сблъсъка с „орлите“ за Купата на България, на който се крепи целият сезон на отбора. Той обаче отпадна наскоро със своя Царско село за Купата именно от Лудогорец, макар че надигра съперника на терена.

Мисията на Любо на „Армията“ без никакъв спор е спечелването на Купата на България. Той се провали болезнено на полуфинала срещу Ботев (Пловдив) преди 2 години, но сега ще има възможност за реванш.

При неуспех и колебливо представяне до края на сезона, и любимецът Пенев няма да има гаранции, че ще продължи да води „червените“.

Тогава цикълът ще се завърти отново и вероятно ще дойде редът на Александър Томаш или пак ще се търси треньор от чужбина.

Източник: Novsport

Последни новини