Загорчич: Славия има шансове за евротурнирите, дано ни покрие и късмета

Загорчич: Славия има шансове за евротурнирите, дано ни покрие и късмета

Novsport

19-05-2020, 22:39

Извънредното положение в България дойде в най-неудобния момент за Славия, тъй като тимът вървеше добре в първенството. Два месеца след прекъсването на шампионата "белите" подновиха тренировки, а треньорът на тима Златомир Загорчич призна, че с малко късмет и постоянство Славия може да се класира за европейските клубни турнири.

„Продължаваме по програма. Правим по 3-4 тренировки на ден, не е лесно. Трябва да го направим, за да бъдем подготвени за първенството. След почивка от два месеца период от три седмици за подготовка е малко, но няма какво да направим. Такова е положението и трябва да се справим с това нещо.

Трябва да внимаваме, защото могат да се получат контузии след подновяването на първенството. Не знам дали от БФС позволиха да бъдат правени по 5 смени, вместо по три. Ако има 5 смени на мач, ще ни бъде по-лесно да редуваме футболистите. Има голяма възможност от контузии. Още повече, че след края на този сезон ще има две седмици и после започва друг. Няма да ни бъде никак лесно.

Амбициите ни са да направим колкото се може повече победи до края  на първенството. Ако успеем да се класираме за евротурнирите – идеално. Засега сме доволни от това, което сме направили. Мислим позитивно и се надяваме, че ще успеем да изпреварим няколко от отборите пред нас и ще се класираме за евротурнирите. За мен шансовете са реални, стига да ни покрие малко късмета и разбира се, да продължим по същия начин, както от началото на годината“, заяви Загорчич пред БНР.

Часове преди подновяването на тренировките защитникът на „белите“ Емил Виячки даде положителни проби за Covid-19. “Постоянно държим връзка с него. Той е в добро състояние, няма симптоми. Пожелавам му възможно най-бързо да се оправи и да почне да тренира с нас”, добави треньорът на Славия.

Загорчич определи Филип Кръстев за най-големия талант на България. Преди време английската преса обяви, че 18-годишният техничар е следен от Лестър, а интерес към него има и от други европейски клубове.

„Той показа в последните 5 мача, когато почна като титуляр, че е големият талант на българския футбол. И разбира се, хората от по-силните футболни страни му обърнаха внимание. Надявам се в един момент да успее да направи хубав трансфер в по-силно първенство. Това момче го заслужава. Всичко, което показа досега и начинът, по който израства – да, той заслужава да играе голям футбол“, завърши Загорчич.

Източник: Novsport

Последни новини