Занев: В ЦСКА съм не за пари, а за да оставя името си в тази славна история!

Занев: В ЦСКА съм не за пари, а за да оставя името си в тази славна история!

Novsport

25-06-2020, 07:14

Капитанът на ЦСКА Петър Занев коментира победата над Ботев Пд с 2:0 и достигането до финала на турнира за Купата на България.

Опитният футболист смята, че има още много какво да се желае от "червените" и не пожела да говори за бъдещето си в клуба след края на сезона.

"Не беше от най-добрите ни мачове. Особено през второто полувреме, когато отстъпихме инициативата. Ботев създаде положения чрез Тонев, гредата на Неделев. Трябваше да си решим мача през първото полувреме. Днес имахме спортно щастие за разлика от предишните ни мачове, когато играхме добре, но не постигнахме победа. Днес нямах неразбирателства с вратаря Бусато, тъй като изобщо не му оставях топката, а разчитах на себе си", каза Занев.

"Ако искаме да вземем Купата, трябва доста по-добре да се представим срещу Локомотив. Днес имаше и умора в последните 20 минути, когато се прибрахме в защита. Има какво да се желае като контрол на топката, особено в предни позиции. Сега трябва да мислим първо за мача със Славия. Все пак гоним и второто място, колкото и жалко да звучи. За мен не е проблем да играя мачове през 3-4 дни.“

„Чувствам се в ритъм. Финалът за Купата ще е важен мач, но да не забравяме, че имаме първо среща със Славия. Локомотив е балансиран и дисциплиниран отбор, но мисля, че ще спечелим, защото сме по-класният отбор. Благодаря на феновете, дойдоха да ни подкрепят с риск за здравето си. Надявам се да ги радваме. От септември насам отборът израства. Помните, че тогава изоставахме със 7-8 точки. Нека първо да спечелим Купата на България, пък тогава ще мисля за бъдещето. Дошъл съм да оставя името си в тази славна история, а не за пари", каза още Занев, който за финал коментира и отправената заплаха от правителството отново да затвори стадионите за публика заради неспазване на мерките.

"В барове и дискотеки може да се прегръщат, а на стадиона - не може? Не виждам логика. Спортът е много важен", каза футболистът, който беше един от последните, които напуснаха "Българска армия", тъй като премина допинг контрол.

Източник: Novsport

Последни новини