Защо и как се стигна до напрежението около Пирин?

Защо и как се стигна до напрежението около Пирин?

Topsport.bg

27-09-2021, 10:29

Пирин е последен в класирането на efbet Лига у нас, като има три точки от първите си 7 мача. Днес отборът има нов шанс да увеличи актива си у дома срещу Черно море (17:30 часа), но около "орлетата" се създаде напрежение в последните дни. Казано съвсем точно - около, а не в съблекалнята или в отбора.

Треньорът Уорън Фийни е основната мишена на това напрежение, но лоша новина за проводниците му е, че той се ползва с пълната подкрепа на футболистите и ръководството. Хората в клуба знаят, че неговата роля там е много по-сериозна от това да води заниманията с първия тим. Напрежение се създаде обаче сред част от феновете, явно вдъхновено и от външни фактори, влияещи на представянето на състава напоследък.

Публична тайна в града е, че легенди и доскорошни ръководители в клуба опитват да бъдат фактор, а в момента не са такъв. Очевидно те получават негласна подкрепа и от хора вътре в клуба, които не са щастливи от структурата и начина на работа, защото те им отреждат по-периферна роля. Този начин на работа обаче досега носи успехи - например с промоцията на тима в елита. Прокрадват се и намеци за промяна на треньорския пост - отново идващи от същите хора (в и около клуба), но засега индикации за сваляне на доверието от Уорън Фийни няма. Напротив - той има пълната подкрепа на босовете.

Част от публиката нападна играчите и треньора им по време на мача за Купата на България срещу Банско в сряда (2:1), но футболистите отговори подобаващо и демонстративно се събраха около северноирландския си наставник и демонстрираха подкрепата си към него.

Същото е мнението на собственика, който не иска да се отклонява от стратегията, предприета още преди повече от година, когато Пирин бе във Втора лига. И има пълно доверие в този състав и треньор, които след няколко години мъчително лутане върнаха славния клуб отново в елита. Фийни и същите тези играчи необяснимо бяха обиждани от малка част от агитката преди няколко дни.

Не помагат и някои гафове на хора в клуба, които хем търсят начин да имат по-съществена роля, хем са встрани от отбора. Например с изпросената огромна глоба от 10 000 лв. заради обидите, които директорът Таско Тасков отправи към съдията при загубата в София от Локомотив преди 2 седмици. Ненужно допълнително напрежение върху Пирин.

Днес "орлетата" ще опитат да се отърсят от тези вътрешни и външни "горещи точки" на напрежение и да се фокусират върху работата си на терена, за да спечелят точка или три срещу Черно море. Ситуацията не улеснява задачата на играчите, нито пък контузиите и други обективни спортно-технически фактори. И въпреки това дотук отборът доказа, че се бори за всяка точка, като повечето загуби дойдоха с късни голове или с минимална разлика.

Източник: Topsport.bg

Последни новини