Здравков взима при мъжете талант от ДЮШ на Ботев Bp

Здравков взима при мъжете талант от ДЮШ на Ботев Bp

Novsport

06-08-2020, 09:04

 Старши треньорът на Ботев Bp Антони Здравков обяви, че талант от местната школа ще бъде изпробван в мъжкия тим. Става дума за Мирослав Маринов, който е на 16 години.

"Взехме няколко момчета от школата на подготовка. Мнението ми е, че тук е изпуснат краят с детско-юношеския футбол и ще е нужно много време, за да се навакса изоставането. От 8 месеца съм във Враца и имам поглед върху нещата. Мога да отлича само едно дете - Мирослав Маринов. Този тийнейджър работи всеки ден с мисълта да расте и да се развива във футбола и смятам, че през новото пър- венство ще получава шанс да играе в мъжкия отбор, защото го заслужава", каза в интервю пред "Конкурент" Здравков.

Той припомни, че още двама възпитаници на местната школа - вратарят Христо Митов и полузащитникът Юлиан Ненов, попадат в сметките му за новото първенство.

Наставникът на Ботев Враца Тони Здравков няма да може да разчита на половин отбор срещу бившия си отбор Лудогорец в срещата от първия кръг.

Ивайло Михайлов изтърпява наказание от миналото първенство. От вчера в тренировките на Ботев се включиха трима от контузените и пропуснали голяма част от подготовката - Христо Златински, Чавдар Ивайлов и Владислав Узунов. Бразилецът Том, който не игра в контролата с Кариана, тренира с отбора от началото на седмицата. Всички те до последно ще са под въпрос и едва ли ще помогнат кой знае колко срещу разградчани.

Източник: Novsport

Последни новини