Зингаревич очаква положителна развръзка за "Колежа"

Зингаревич очаква положителна развръзка за

Topsport.bg

30-01-2023, 14:39

Собственикът на Ботев (Пловдив) - Антон Зингаревич даде интервю пред руската медия "Спорт Експрес".

Бизнесменът говори по няколко основни за "жълто-черните" теми. Той заяви, че "канарчетата" никога не са обмисляли да отменят контролите си с руски опоненти и само Левски от българските тимове го е направил.

"Струва ми се, че само Левски от българските отбори отказа да играе срещу руски противници. Това е тяхно вътрешно решение. В Турция българските тимове премериха сили с руски. Що се отнася до нас - просто искахме да се изправим срещу добри опоненти и затова не отменихме контролите. Дори не сме мислили да го правим.

По неговите думи основната цел пред тима е участие в евротурнирите и развитието на млади футболисти, а не шампионска титла. За "Колежа" очаква положителна развръзка до края на годината.

Развитието на проекта Ботев Пловдив е в ход. Най-важният въпрос за нас е изграждането на нов стадион. В следващите дни той трябва да се реши. Става много бавно, но в следващите десет дни очаквам управата на града да вземе решение за останалата част от финансирането на проекта. Надяваме се до края на годината стадионът да бъде напълно завършен. Чисто спортно-технически - аз дойдох в Ботев Пловдив преди две години. В първия сезон заехме трето място в българското първенство. Този сезон от самото начало нещата не вървят толкова добре, затова сменихме треньора. Но като цяло проектът се развива. Мисля, че перспективите са добри", каза Антон Зингаревич.

Източник: Topsport.bg

Последни новини