Зингаревич плътно до Ботев, взима акциите през февруари

Зингаревич плътно до Ботев, взима акциите през февруари

Novsport

27-01-2021, 09:59

Александър Зингаревич е плътно до отбора на Ботев (Пловдив).

Руският бизнесмен по цял ден стои в базата на канарчетата в Коматево. Той дори не пропуска тренировките на жълто-черните.

Откакто изгледа спаринга срещу Етър, който бе спечелен с 2:1, Зингаревич не се е откъсвал от случващото се не само в клубните дела, но и със спортно-техническите. Руснакът е в постоянен контакт с треньора Азрудин Валентин.

"Досега не сме имали такъв собственик, който така да се интересува от всичко, случващо се в Ботев", заявиха пред "Тема Спорт" от клуба.

Видно е, че до момента промените в Ботев се случват с голям замах - вече има планове за реновирането на терена на канарчетата, за смяна на екипировката.

Очаква се Антон Зингаревич официално да придобие 99% от акциите на Ботев в средата на февруари.

Това стана ясно от публикацията на Сдружение ПФК Ботев, което по документи все още е мажоритарен собственик на клуба с притежание на 61% от акциите. В момента тече кампания за събиране на 100 хиляди лева, с които да бъдат купени 39% от дялове, които са на ТЦ-ИМЕ.

"Целта е 39-те процента от акциите на Ботев Пловдив, които са собственост на ТЦ-ИМЕ, да бъдат откупени от Сдружение ПФК Ботев и впоследствие предоставени на кандидат-купувача на клуба с условие за обратно откупуване. Цялата кампания е съгласувана с представителите на г-н Антон Зингаревич. До средата на февруари трябва да бъдат събрани 100 000 лв. Докато тези акции са собственост на външна фирма, при това в несъстоятелност, съществува реален риск Общото събрание на акционерите в Ботев да се провали (както се е случвало нееднократно) при неявяване на неин представител", се казва в позиция на Сдружението, откъдето се похвалиха, че кампанията „100% Ботев Пловдив“ само за 8 дни събра почти 1/5 от необходимите 100 000 лв.

Ето какво съобщиха „жълто-черните“, без редакторска намеса от Novsport.com:

Уважаеми ботевисти, само за 8 дни кампанията "100% Ботев Пловдив" успя да събере почти 1/5 от необходимите 100000лв благодарение на Вашата подкрепа. Кампанията за откупуването на 39% от акциите на Ботев Пловдив, които са собственост на ТЦ ИМЕ продължава с пълна сила, а начините да я подкрепите са следните:

1. Като направите банков превод в откритата сметка за дарения за кампанията: IBAN : BG57 TEXI 9545 1004 0180 00,  Сдружение ПФК Ботев

2. Като закупите виртуален билет за Колежа от системата на Eventim на цена от 19,12 лева.

Билетите може да закупите още от:

Бензиностанции ОМВ (понеделник-петък)

Български пощи

Технополис

Билетната каса пред община Пловдив

Книжарници Orange и Office 1 Superstore (само за София) 

3. Чрез системата за електронни разплащания Paypal на: [email protected] 

4 Може да дарите или да закупите артикул, свързан с вековната история на Ботев Пловдив, в онлайн търговете, които се провеждат тук

5. Може да поставите своето фирмено лого на благодарствената онлайн стена на адрес www.565.botevplovdiv.org, като заплатената сума ще ви бъде призната за разход на фирмата

6. Може да дарите и в кутиите за дарения в клубния магазин на базата и във фен магазина на ул. Нестор Иванов 1. 

Отговор на въпроса защо да подкрепите кампанията "100% Ботев Пловдив" може да откриете тук.

Благодарим Ви!

За Сдружение „ПФК Ботев“:

Сдружение ПФК Ботев (Сдружението) е законният приемник от 1990 г. на футболното дружество "Ботев" от гр. Пловдив, създадено през март 1912 г. Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. То е учредено безсрочно.

Като обединява усилията на своите членове, Сдружение "БОТЕВ" си поставя следните цели:

• Да развива обществено-социална дейност като популяризира и насърчава физическата култура и спорта в полза на гражданското общество;

• Да се грижи и съхранява традициите, цветовете, емблемите, паметниците и други исторически символи на ФК Ботев Пловдив;

• Да осъществява официална комуникация между клубните привържениците и мажоритарния собственик на ПФК Ботев АД Пловдив.

За Ботев Пловдив:

Ботев Пловдив е най-старият съществуващ футболен клуб в България. Основан е през 1912 г. и участва в Първа професионална футболна лига.

Клубът е двукратен шампион на България през сезоните 1929 и 1966/67, както и трикратен носител на Купата на България през 1961/62, 1980/81 и 2016/17. Патрон на Клуба е великият революционер и поет Христо Ботйов.

Източник: Novsport

Последни новини