И Лудогорец страда в "Надежда"! Локо (София) нанесе първа загуба за сезона на шампионите

И Лудогорец страда в

Topsport.bg

01-10-2022, 15:50

Лудогорец инкасира първо поражение за сезон 2022/23 в efbet Лига. Фаворитите от Разград, по подобие на Левски и ЦСКА, също имаха повече от трудна визита на Локомотив (София), тръгвайки си от квартал "Надежда" като загубили - 0:1. В герой за "железничарите" се превърна Карлос Франса, отбелязал в 71-ата минута. Столичани бяха облагодетелствани и от ранния червен картон, който получи Сисиньо още в 13-ата минута. Такъв имаше и за Локо, но той беше в самия край на двубоя - за Антонио Вутов.

Срещата се игра пред празните трибуни на стадион "Локомотив", но това не попречи на домакините да постигнат една от големите си победи за последните си години. Успехът е сладко отмъщение за Станислав Генчев, който беше освободен преди време именно от Лудогорец. Макар и с 10 човек, Лудогорец също можеше да стигне до точка или три, но сами срещу вратаря Любенов пропуснаха Десподов и Текпетей.

Шампионите на България стартираха на много високи обороти, давайки ясно да се разбере, че в ранния съботен следобед единствена тяхна цел са трите точки. Доказателството и на практика дойде след две много опасни включвания на Кирил Десподов и Бърнард Текпетей, които за радост на Александър Любенов не завършиха с попадение в неговата мрежа.

Феновете на Локомотив (София) намериха оригинален начин, за да подкрепят "червено-черните", след като използваха специална вишка, за да вдигнат високо клубното знаме и окажат нужната подкрепа на столичани.

Последваха няколко добри минути за момчетата на Станислав Генчев, които направиха няколко опасни подавания в наказателното поле на "орлите". Антон Недялков обаче действаше решително при опитите за отбелязване на гол на Кацаров и Вутов.

Попаднали в емоцията от офанзивни действия, футболистите на Локомотив се оголиха отзад и това без малко не донесе попадение в тяхната врата. Бърнард Текпетей демонстрира своята отлична скорост, а последвалият му шут с вещина беше отразен от Александър Любенов.

Сериозен отпечатък върху срещата остави случилото се в 13-ата минута. Тогава фаворитите от Лудогорец останаха с човек по-малко. Кирил Десподов фаулира Селсо Рапосо, а докато беше паднал на тревата бразилецът неволно беше уцелен с топка в главата от сънародника му Сисиньо. Последва свада между двамата южноамериканци и пиперливи псувни на португалски. Явно нервите на Сисиньо не издържаха и той удари Рапосо, за да види секунди по-късно червения цвят на картона.

Локомотив бързо искаше да материализира численото си предимство със свалена топка към далечната лудогорска греда за Кацаров. Фон Витири обаче бе взел необходимата позиция и изчисти в точния момент. В ответната атака Игор Тиаго влезе с гръм и трясък в наказателното поле на Локо, но шутът му намери външната част на мрежата. Веднага след това обаче №9 видя флага за засада.

В 27-ата минута имаше бърза проверка с ВАР относно ситуация за потенциална дузпа заради игра с ръка на Антон Недялков. Колегите на Георги Гинчев почти веднага дадоха знак, че националът не е играл непозволено и двубоят трябва да продължи без изпълнението на наказателен удар.

И от щаба на лудогорци имаха искания съдията да отсъди дузпа в тяхна полза, но в 36-ата минута. Тогава шпагат на Камен Хаджиев събори Десподов на тревата, но и това не беше достатъчно основание за посочване на бялата точка. Повторенията малко по-късно показаха, че арбитърът е бил прав, а възможното нарушение дори е малко пред границата на наказателното поле.

Второто полувреме стартира с нещо интересно от нападателния отряд на Локомотив. В 47-ата Карлос Франса видя, че Падт е излязъл малко пред своята голлиния, заради което отправи шут от средна дистанция, който мина малко над горната греда.

По подобие на своя опонент, Лудогорец също пробва късмета си с шут от сериозно разстояние. Мануел Шоу опита да направи разликата, но техничното му отиграване беше посрещнато със страхотна намеса от Любенов.

Най-чистото голово положение беше факт в 55-ата минута. Макар и с човек по-малко, Лудогорец съумя да матира отбраната на Локо само с едно извеждащо подаване за Кирил Десподов. Звездата на "орлите" демонстрира отлично първо докосване и остана сам срещу Любенов. Нападателят обаче се засуети идея повече от необходимото и изстрелът му беше париран от излезлия да скъси ъгъла Любенов.

Прекрасна триходова акция на Лудогорец можеше да завърши с голов изстрел в 59-ата. Тиаго и Каули разиграха така, че оставаше топката само да стигне до Десподов, за да стане 0:1. В решителния миг обаче с прекрасен шпагат изпъкна Камен Хаджиев, който спаси "железничарите" от голямата беля.

И в моментите, когато изглеждаше, че Лудогорец е по-близо до попадението, столичното Локо матира шампионите за 1:0. Илия Димитров напредна през центъра, след което пусна перфектен извеждащ пас между двама бранители на гостите за Карлос Франса. Бразилецът остана сам срещу Серджио Падт и от втория опит съумя да реализира за 1:0.

Двата тима останаха с по 10 човека на терена четири минути преди последния съдийски сигнал. Антонио Вутов остави своите преждевременно, след като по безумен начин влезе в краката на Педро Енрике и логично беше отстранен от игра.

До края Лудогорец нямаше необходимите шансове и така трябваше да преглътне първата си загуба за сезон 2022/23 в efbet Лига.

На 10 октомври за Лудогорец предстои голям мач. Дерби с един от големите конкуренти за титлата - ЦСКА. Локо (София) пък гостува на Хебър (Пазарджик).

Източник: Topsport.bg

Последни новини