Иван Василев: Действията на Бербатов са срам за българския футбол

Иван Василев: Действията на Бербатов са срам за българския футбол

Topsport.bg

19-03-2022, 23:20

Собственикът на столичния Локомотив Иван Василев коментира решението на Димитър Бербатов да свика конгрес, който да го избере за президент на БФС.

"Действията на Бербатов са срам за българския футбол. Недопустимо е в една европейска държава да нарушаваш законите и да свикваш конгрес, който е нелегитимен. По този начин не обединяваш, а разделяш футболната общественост. Не може в днешно време да се проявяват такива своеволия, защото те рушат репутацията не само на спорта, но и на нашата държава", заяви Василев пред Блиц минути, след като "железничарите" отстъпиха на Левски на "Герена".

"Конгресът през октомври, на който беше избран Борислав Михайлов, се проведе по изключително прозрачен начин. На него присъстваха представители на ФИФА и УЕФА, които също споделиха, че не са били на толкова изрядно проведен форум. Не мога да си обясня защо Бербатов обжалва това решение. Абсурдно е футболните въпроси да се решават през съда. Това няма да доведе до нищо добро, а тъкмо напротив", подчерта бизнесменът.

Президентът на тима от Надежда даде да се разбере, че постъпката на Бербатов противоречи на етичните правила във футбола и със сигурност ще се обърне срещу самия него.

Източник: Topsport.bg

Последни новини