Иван по пътя на Георги, към... Бандата на Майкъла

Иван по пътя на Георги, към... Бандата на Майкъла

Topsport.bg

21-03-2022, 11:58

Иван Бандаловски не облече отново екипа на ЦСКА, но пък влезе в ролята на анализатор на "червените". Такива да искаш - много са. Бивши треньори и футболисти на отбора се надпреварват да коментират и дават акъл. Най-деен от доста време насам е Георги Илиев. Иван Бандаловски е още "юноша бледен" в това отношение, но пък с публикация във "Фейсбук" след загубата от Ботев (Пловдив) даде заявка да тръгне по пътя на Илиев, да влезе в... Бандата на Майкъла.

Естествено, пак на мушка са чужденците. Във футбола ни не спряхме да се делим на чужденци и българи. Играем го патриоти, мислим за българското. Та, според Иван виновни за слабите резултати на ЦСКА в последно време явно са "наемниците, и то анонимни", по негов пост. Показа завидно чувство за хумор със следното - "Мухар, Кухар, Бусатковци, Юги и Вилдсхудковци". Заради тях било нормално да има отлив на публика. Иван дали е наясно, че с чужденци ЦСКА спечели Купата на България и два пъти поред игра в групи от евротурнири? Как става с подобни "ментета"? Жалко, че той не беше в отбора. Може би тогава ЦСКА дори щеше да излезе от групите. Много отбори смени той, много фенове радваше. Опит голям, щеше да е от полза.

Важното е да дадеш гаранция. Той даде такава - че с 11 българчета "червените" отново ще са втори-трети. Всичко друго било "прах в очите на хората" и "грешна политика". Мисленето било "от 90-те години", с "куци пилета". Зажали Иван за феновете, сред които е. Понякога го снимат в агитката на отбора по време на мач. Пак по негови думи, тези "бежанци" идвали, прибирали заплатките си и след 2 години никой не помни, че са играли в ЦСКА. Статистиката е много важна в спорта, това са фактите. А те са, че и по брой мачове, и по асистенции, и по голове, в последните години номер 1 при "армейците" са именно чужденци. Които явно не стават. Нищо, че постигат успехи, някои от тях ги викат в националните им отбори, а у нас печелят призове за първенци по постове за годината. Не помня Иван беше ли избиран за защитник на годината. Може и да е бил.

Не му се получи на човека, не го върнаха в ЦСКА. Но пък посети музея на клуба. Голям "армеец" е и сигурно го боли. С оглед обстойния анализ и категорично мнение, може да го вземат като мениджър, поне. Че е готов със списъка с българчета, които стават за отбора, за второ място, може и трето.

Малко останаха легендите на ЦСКА, които имат право да говорят за клуба това, което мислят. Много стават тези, които не са записали имената си със златни букви в славната история на "армейците", но го правят. Но тук е така - важното е да знаеш как да влезеш под кожата на феновете. Масата се радва на подобни изказвания. Други повечко мислят, докато четат.

Иван тръгна по пътя на Георги, към Бандата на Майкъла. Която винаги дава съвети, анализира с охота. Но, поканят ли я на работа в клуба, да реализира идеите си, май дава задна. Дела трябват, дела. Но по-лесно е така...

Източник: Topsport.bg

Последни новини