Идва мач на ЦСКА срещу любимата жертва на Кайседо

Идва мач на ЦСКА срещу любимата жертва на Кайседо

Topsport.bg

14-12-2021, 11:19

ЦСКА гостува на Арда в четвъртък, в отложен мач от efbet Лига. Победата е задължителна за "червените", които имат шанс да се върнат в борбата за титлата след погрома на Лудогорец от Пирин - 3:5.

Арда е любимата жертва на нападателя на ЦСКА - Жорди Кайседо. Той има 4 гола срещу този съперник - два за първенство и два за Купата на България. Сега ще търси петото си попадение срещу тях, най-малко.

Еквадорецът вече отбеляза 25 гола за ЦСКА във всички турнири, мачовете му са 47. Той гони по попадения Фернандо Каранга, който е с 31. Пред бразилеца от чужденците, играли за "червените", с повече голове са Тиаго - 34, и Али Соу - 46. Гамбиецът вкара своите попадения в 101 мача. Ако продължи в същия дух, Кайседо може да запише името си в историята на клуба като най-резултатен чужденец на ЦСКА.

Освен 4 пъти във вратата на Арда, Овена се разписа по 3 пъти в тези на Черно море и Ботев (Враца). Два са головете му срещу Левски, Ботев (Пловдив), Монтана и Хебър. По веднъж наказа Осиек, Лудогорец, Славия, Берое, ФК ЦСКА 1948, Пирин и Локомотив (София).

Източник: Topsport.bg

Последни новини