ИЗВЪНРЕДНО: Вижте защо ЦСКА уволни Бруно Акрапович!

ИЗВЪНРЕДНО: Вижте защо ЦСКА уволни Бруно Акрапович!

Novsport

29-03-2021, 10:46

Бомбата е факт!

Бруно Акрапович беше уволнен от ЦСКА, смени го Любослав Пенев.

Босненецът пристигна на „Армията“ сензационно и изненадващо през ноември миналата година и беше уволнен почти по същия начин вчера, 28 март. Почти, защото за напрежението между него и шефовете се заговори още през януари.

На Бруно му беше поставен ултиматум да спечели Купата на страната, но десетина дни преди първото полуфинално изпитание срещу Лудогорец го натириха.

Кой стои зад треньорския преврат в ЦСКА? БЛИЦ се опита да даде отговор на многобройните „червени“ фенове. Версиите са две, а истината е може би по средата.

НАПРЕЖЕНИЕ ТРЕНЬОР – БОСОВЕ ВОДИ ДО УВОЛНЕНИЕТО

Началото на конфликта между треньор и началници стартира няма и месец и половина след идването на Акрапович. Още от първите дни Бруно не хареса Юнус Санкаре. Както се казва, химията между тях липсваше. Босненецът започна да игнорира халфа и да го забива на пейката. Санкаре обаче е любимец на Гриша Ганчев и Стойчо Стоилов. Стигна се до скандал. На един от мачовете при смяната си Юнус взе да беснее.

В началото на януари Акрапович в личен разговор с Гриша Ганчев отсича, че твърдо не иска Санкаре в състава. Това принуждава ръководството на ЦСКА да започне спешна операция по продажбата на французина със сенегалска кръв. Стигна се до сделка – Юнус подписа с гръцкия Панатинайкос. В противен случай Санкаре щеше да си тръгне през лятото като свободен агент.

Впоследствие ЦСКА прати Валентин Антов под наем в Болоня, а Бруно разбрал за трансфера в последния момент. Той поискал заместник на младия „армееец“ в рамките на няколко дни, но такъв бе намерен  (Мено Кох) едва в края на февруари, когато сезонът вече беше подновен. Акрапович не спирал да мърмори, че сделката с холандеца е осъществена много късно.

Допълнителното напрежение между треньор и босове нарасна и след продажбата на Али Соу. Бруно държал гамбиецът да остане до края на сезона, но ако все пак бъде трансфериран, да му намерят веднага качествен заместник. Казват, че Акрапович изобщо не одобрил новото попълнение Кайседо.

Слабият старт в първенството, издънките срещу Лудогорец и Локомотив (Пловдив) принудили ръководството да обмисли махането на босненеца. Уж трябваше да се изкачат полуфиналите за Купата, но…

БУНТЪТ НА ИГРАЧИТЕ

Втората версия гласи, че някои от футболистите започнали да недоволстват от тренировките и схемата на Бруно Акрапович. Мрънкането стартирало на лагера в Турция. Още тогава трима играчи се свързали с босовете и обявили, че са против повечето от методите на работа на босненския специалист. Началниците потушили бунта, но само временно…

След издънката с Лудогорец (0:1) в Разград вече шестима на брой футболисти пожелали нова среща с началниците. Един от тях се обадил на Гриша Ганчев, но бизнесменът го отрязал. „Аз вече не се занимавам с ЦСКА. Обръщайте се към сина ми“, лаконично отсякъл той. Последвал разговор с Данаил Ганчев. Играчите били категорични: „С този треньор и с тази дефанзивна тактика само ще страдаме, купите пак ще са мираж“.

Според мълвата в следващия мач срещу Локомотив (Пловдив) на „Армията“, завършил 0:0 част от футболистите спретнали бойкот на Бруно. Като не го махат шефовете, ще го махнат те.

Онзи ден, в събота, ЦСКА игра контрола с Литекс, загубена с 1:2. След нейния край трима играчи отишли при Данаил Ганчев и Стойчо Стоилов и обявили, че общо 12 човека искат смяната на треньора. Били цитирани имената на бунтарите. Този път реакция имаше. На другия ден, т.е. – вчера вечерта, ЦСКА обяви официално, че Бруно е уволнен, а Любослав Пенев се завръща.

Сега изниква веднага въпросът?

КАК ЛЮБО БЕ ВЪРНАТ ТАКА МЪЛНИЕНОСНО

Ами може би истината за посочените по-горе две версии за махането на Акрапович наистина е по средата. Зад преврата стоят всички в ЦСКА. Говори се под сурдинка, че още в петък сутринта Данаил Ганчев е имал среща с шефа на Царско село Стойне Манолов. Целта на разговора е повече от ясна – Любо да бъде пуснат, за да поеме отново „червените“. Шушука се, че в случая за първи път се намесил и Гриша Ганчев. Лично той се обадил на Манолов. Отделно Стойчо Стоилов е човекът, който говорил с Любо. Отправил му оферта, казал му, че предишното му напускане е забравено и двамата си стиснали ръцете. Според непотвърдена информация Стоилов одобрявал бунта на играчите още от началото, а Данаил Ганчев бил против. И понеже Ганчев-младши взима решенията, не се стигнало до махането на Акрапович през януари или февруари.

Както е известно, през пролетта на 2019 година Любослав Пенев подаде оставка, обявявайки, че е бил предаден. Той пусна дълга декларация, обявявайки причините за напускането си. Преди това Любо се издъни, водейки ЦСКА в полуфиналите за Купата. На реванша с Ботев (Пловдив) при резултат 3:2 и с двама души повече „червените“ изпуснаха да вкарат мача в продължения. Бяха изненадани в последната секунда от Кристиян Димитров, който с глава изравни за 3:3. Така след краен резултат 5:6 ЦСКА остана без Купа. Сега Любослав Пенев има нов шанс да се реваншира...

Източник: Novsport

Последни новини