ИЗВЪНРЕДНО: Левски е застрашен да изгуби лиценза си за Европа

ИЗВЪНРЕДНО: Левски е застрашен да изгуби лиценза си за Европа

Novsport

17-06-2020, 08:42

 Левски е изправен пред угрозата да загуби лиценза си за европейските клубни турнири. Това предупреди Петър Ганев - представителят на привържениците, който е предложен от тях да влезе в Надзорния съвет на клуба.

Той посочи в сутрешния блок на Би Ти Ви, че във вторник се е срещнал с основните акционери Наско Сираков и Константин Папазов, както и с изпълнителния директор Павел Колев.

По думите му опасността за европейския лиценз е свързана с текущи задължения. Ганев не спомена конкретна сума, но каза, че тя е шестцифрена.

Пред "Дневник" той заяви, че въпросът за лиценза за българското първенство не е обсъждан и че там сроковете са различни.

Самият Сираков обяви официално, че клубът дължи 4.4 млн. лева на НАП по споразумение за разсрочено плащане, но отделно има натрупани нови 714 хил. лева. Те са свързани с неплащането на осигуровки и данъци през последните три месеца, в които клубът изпадна в тежко положение. Натрупването им крие заплаха за разваляне на договора с НАП, който пък е важен за получаването на лиценз.

Сираков вече каза, че за него не е задължително Левски да играе в Европа. Желанието му е, когато отборът е на европейската сцена, да играе добре и да е готов.

Левски най-вероятно след две седмици ще изгуби своя европейски лиценз. Това е нещо, което привържениците трябва да знаят. До края на юни, за да се запази европейският лиценз, тъй като сме в мониторинг, трябва да изплатим всички текущи задължения", каза Ганев.

По думите му в дългосрочен план картината не е толкова черна, тъй като извън името на стадиона всички останали рекламни позиции са свободни. "Има много потенциал и особено ако привържениците и бизнесът повярват, че Левски е тръгнал по друг път".

Ганев заяви, че е оптимист, че Левски може да се отърве от зависимостите си. От години има твърдения, че собствеността на клуба е свързана задкулисно с министър-председателя Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Източник: Novsport

Последни новини