ИЗВЪНРЕДНО: Лудогорец тръгва за Милано с куп дезинфектанти и маски

ИЗВЪНРЕДНО: Лудогорец тръгва за Милано с куп дезинфектанти и маски

Novsport

26-02-2020, 11:27

В Лудогорец се запасиха с маски преди днешното заминаване за Милано. По заръка на клубния лекар са закупени около 150 маски и солидно количество дезинфектанти, което значи, че за всеки един от футболистите и спортно-техническия щаб ще има по около 5 маски.

По темата с пътуването на Лудогорец говори и генерал Венцислав Мутафчийски, който е началник на Военномедицинска академия и шеф на новосформирания кризисен щаб за работа срещу разпространението на коронавируса.

"Говорих с изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев и обсъдихме някои мерки. Първо - те са съкратили максимално престоя си, което е добре. Второ - има абсолютни рестрикции към футболистите да няма напускане на хотела и разкарване из града. Плюс това самият Милано не е чак толкова засегнат. Повече малките градове са засегнати", коментира той пред "Гонг". Лудогорец промени своите планове и отборът няма да има нощувки в Италия, а ще отлети за София директно след мача.

"Тъй като Милано не е толкова засегнат, УЕФА все пак разрешава срещата да се състои, макар и без публика. Дали сме инструкции на Лудогорец с какви маски да се движат и какви дезинфектанти за ръце да използват. Да се надяваме, че няма да има никакви проблеми, тъй като са взети мерки", добави генерал Мутафчийски.

"В Милано опасността не е висока. Властите там взимат добри превантивни действия, защото опасността е близо. Лудогорец ще бъде абсолютно изолиран в града, но все пак ние ще им направим едно тестуване. Това ще се случи веднага, след като кацнат от Милано. В никакъв случай не бива да се изпада в паника. Не трябва да си насаждаме лоши мисли в главата. Кризисният щаб в момента работи. Това е просто продължение на нещата, които се правят в държавата", завърши генерал Мутафчийски.

Източник: Novsport

Последни новини