ИЗВЪНРЕДНО: Майкъла с шокиращи разкрития за Наско Сираков

ИЗВЪНРЕДНО: Майкъла с шокиращи разкрития за Наско Сираков

Novsport

29-05-2020, 17:24

Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла е категоричен, че Наско Сираков не трябва да припарва до поста изпълнителен директор на Левски. Според него това ще е пагубно за клуба, тъй като голмайстор №1 в историяна на "сините" не е подготвен за тази длъжност. Майкъла твърди, че Сираков оцелява благодарение на съпругата си Илиана Раева и бизнесмен от ЦСКА, без да разкрива името му. 

"Наско като спортен директор е един от най-добрите. Може да мотивира страхотно отбора и играчите. Той, Стойчо Младенов, Мъри и Херо са най-добрите за мотивация. Но не като изпълнителен директор и като човек, който подписва договори и разпределя пари. Това ще е пагубно за Левски. За 25-30 години животът подсказва какво са направил един очвек, кой може да оцелее в бизнеса. Той, ако в момента няма помощта на Илиана и бутна къщата, за да строи два блока с помощта на един бизнесмен от ЦСКА, не виждам как ще се справи. Той може да е мотиватор, обединител. Спомням си едно време какви думи каза. Но той е най-успешният ръководител на Левски", коментира Майкъла пред Спортал. 

Той е убеден, че ледващият носител на Купата на България ще е ЦСКА след успех над Левски. Бизнесменът допълни, че двата клуба не се управляват правилно и това винаги води до фалит.

"Финалът е Левски - ЦСКА. Купата ще е за ЦСКА. Гриша Ганчев предложи Наско Сираков за ЦСКА. Да го вземем и да води и двата клуба - и Левски, и ЦСКА, за да се борят за второто място.

Последните 9 години ЦСКА и Левски основно се борят за Купата. Но нека да не забравяме, че менажирането в двата клуба е пагубно. Затова имат по 30 милиона задължения и по 20 чужденци, от които играят по трима-четирима. Начинът на управление на двата клуба винаги ще доведе до фалит.

В момента ЦСКА стои добре финансово. Преди време Левски поднесе един ковчег, сега това нещо се връща.

Никой не смее да извади договорите на чужденците - кой им ги е предложил, кой ги е гледал? Имат по 20-25 млн. задължения, от които 10 млн. към НАП”, коментира още Майкъла, който не пропусна да похвали феновете на Левски за делата им през последните няколко месеца.

"Трябва да има голяма благодарност към феновете на Левски, които спасиха кулба. Ако не бяха те, клубът фалираше. А ние приехме Етрополе да стане ЦСКА. Клубът фалира на 9 септември и нямаше нищо. Никой не направи шествие. Обърнаха се и приеха Литекс да дойде на "Българска армия".

Но и сега не вярвам ЦСКА да няма задължения, има поне 20 милиона", добави Илиев, който обяви, че собственикът на "червeните" Гриша Ганчев правилно е отказал да плати стари задължения.

"Защо Гриша Ганчев трябва да плаща 300 000 евро на играч с един мач или на Спрокeл 600 000 евро. Аз не бих платил и емблемата. Това е мое мнение. Иначе който дава парите, той решава как да управлява клуба", каза Майкъла.

Източник: Novsport

Последни новини