ИЗВЪНРЕДНО: Павел Колев хвърля оставка на Общото събрание

ИЗВЪНРЕДНО: Павел Колев хвърля оставка на Общото събрание

Novsport

06-07-2020, 08:24

 Изпълнителният директор на Левски Павел Колев иска да напусне клуба на 17 юли, научи „Меридиан Мач". На тази дата ще се проведе Общото събрание на „сините", а именно на него той планира да подаде оставката си. Най-вероятно тежкото финансово положение на Левски, което ограничава максимално функциите на директора, е в основата на желанието му да си тръгне. Павел Колев вече е разкрил из кулоарите на „Герена" решението си. Друг е въпросът дали в крайна сметка оставката ще бъде подадена и съответно - приета. Припомняме, че по време на кризата заради пандемията от коронавируса Павел Колев обяви пред медиите, че той, треньорският щаб, който тогава беше воден Петър Хубчев, и спортният директор Ивайло Петков ще подадат оставки след края на извънредното положение, което по онова време беше планирано за 13 май.

Няколко дни по-късно изпълнителният директор на „сините" обясни, че той и останалите шефове са се отказали от това си намерение.

„Решихме да изчакаме - да не подаваме оставки, докато не стане ясно, какво се случва с клуба. Ако го направим, това тотално ще блокира дейността на Левски. Не би било достойно. Продължаваме да си изпълняваме задълженията до момента в който някой не ни каже, че не сме необходими",  обясни тогава Колев.

Към днешна дата от тези, които искаха да подават оставки, само той все още е на поста си. Петър Хубчев и Ивайло Петков бяха уволнени от новия собственик Наско Сираков. Според запознати именно босът на Левски ще се опита да убеди Колев да остане на „Герена", защото той е аот малкото спообни помогнат за излизането от тежката финансова криза.

Припомняме, че акционер №2 в Левски - Константин Папазов, обяви преди дни,  че месец юли ще бъде решаващ за бъдещето на клуба. „Трябват ни 5 милиона лева. Без тях Левски няма да оцелее", заяви той.

По-рано и Наско Сираков спомена почти същата сума. Това са задължения, натрупани от извънредното положение насам. Става въпрос за заплати, данъци и осигуровки към тях.

Източник: Novsport

Последни новини