ИЗВЪНРЕДНО: Треньорът Петър Колев напусна Берое след първия мач

ИЗВЪНРЕДНО: Треньорът Петър Колев напусна Берое след първия мач

Novsport

24-04-2021, 22:23

Треньорът на Берое Петър Колев подаде оставка. Специалистът обяви новината след 1:1 срещу Монтана в сблъсък от 26-ия кръг на efbet Лига. Това беше първият и очевидно последният му мач начело на тима. Колев говори дълго и стана ясно, че не е получил благословията на Димитър Димитров-Херо да поеме по собствен път.

Получих предложение да остана и уверение, че ще имам по-дългосрочна перспектива. Последните 72 часа бяха най-тежките в живота ми. За много кратко време трябваше да взема много трудни решения. Потърсих съвет от всички, претеглих нещата, но виждам, че не съм се справил. В тези три дни съм спал 4-5 часа. Изключително ми е трудно да говоря сега. Искам да благодаря на ръководството на Берое в лицето на спортния директор Илко Русев и още един човек, чието име няма да кажа за това, че ми дадоха възможността да бъда старши треньор на Берое. Тук приключих футболната си кариера. Играх най-дълго за този клуб, а след това ми даде шанс да започна треньорска кариера", заяви Колев. 

"Преди 11 години Димитър Димитров ме взе в Саудитска Арабия. После бяхме в Черноморец с още един млад помощник - Георги Чиликов. Идеята на всичко това беше ние да черпим опит от извора, да се учим покрай него, да набираме необходимите знания. Димитър Димитров е институция в българския футбол и за всеки млад човек е предизвикателство да работи с него. Идеята на всичко това бе един ден да се случат нещата, които се случиха преди два дни. През тези години бях навсякъде с него. Където ме беше поискал, бях там. Когато и където имаше нужда. Много научих от него, много взех от него, но не съм дал малко. Бил съм с него и на -30 и +50 градуса. Имали сме трудности, имали сме успехи. Много пъти сме обсъждали нещо такова, обсъждали сме начините, по които може да се случи. Един от тези начини е този, който стана в четвъртък. Получих първоначалното му „Да“, след обстоен разговор с ръководството и някои други дългосрочни уверения. Ако забелязвате стартовия състав и групата за мача. В него липсваше един играч. Той е един от най-добрите. Ако сме мислил само този мач или класиране в топ 6 той щеше да е на терена. Проведох разговор с него и му казах, че има неща, които трябва да асимилира и да ги погледне от страни. Това като факт, че съм мислил в дългосрочен план за Берое. Получих подкрепата на много приятели и близки, на моето семейство. Трябваше ми една благословия от един човек. Той ми е дал почти всичко във футбола, научил ме е на много неща. Това е първият и последен път, в който получавам шанс да съм старши треньор на клуб като Берое. Благодаря на ръководството, защото Берое е един висок трамплин и старт за една треньорска кариера. За Димитър Димитров знам какво му е в душата в момента. Знам и какво става около него. Знам и какво чува, знам и че има много хора, които се радват, говорят и затова обявих и на футболистите в съблекалнята, че от днес аз не съм старши треньор на отбора. Може би съм част от нещо старо, което има връзка с представянето на отбора до сега. Като част от това нещо трябва да си поема отговорността. Това означава, че не получих благословията от човека, за който казах. Искам да се прибера вкъщи. Главата ми да е чиста, а душата свободна. Може това да е последното предложение за работа, може и да не е. Това не е най-важното, има и по-важни неща в живота“, каза още треньорът.

Източник: Novsport

Последни новини