ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА намери заместник на Али Соу!

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА намери заместник на Али Соу!

Novsport

05-10-2020, 14:58

ЦСКА вече си услугите на нов нападател, който ще смени продадения във френския Дижон Али Соу. Източници на Блиц разкриха, че става въпрос за уругвайски футболист, който идва от белгийски отбор.

Това е Фелипе Николас Авенати, който е собственост на Стандард (Лиеж), но ЦСКА го взима под наем. Уругваец е роден на 26 април 1993 година. Юноша е на Ривър Плейт (но не аржентинския, а уругвайския - от Монтевидео). 

Авенати е доста висок цели 196 см. Носил е още екипите на Тернана, парагвайския Лукеньо, Болоня, Кортрайк (Белгия) и Стандард (Лиеж).  

През този сезон Авенати е отбелязал два гола за Стандард в Лига Европа и един в белгийското първенство. Това, че вече има мачове в Лига  Европа, няма да му попречи да играе и за ЦСКА в груповата фаза на същия турнир. 

Добрата новина за "червените" е, че нападателят има италиански паспорт и няма да заема място на играч извън Европейския съюз в състава на "армейците".

С националния отбор на Уругвай до 20 години Фелипе Авенати е световен вицешампион за 2013 г. На шампионата в Турция се разписва един път - при победата с 1:0 над Испания на четвъртфиналите.

Източник: Novsport

Последни новини