ИЗНЕНАДА: Заради COVID-19 пращат националите в Дъблин

ИЗНЕНАДА: Заради COVID-19 пращат националите в Дъблин

Novsport

12-08-2020, 08:29

УЕФА явно не е запозната с твърденията на българските „специалисти", че коронавирус не съществува, и ще премести първия мач на нацио¬налите в Лигата на нациите срещу Ирландия в Дъблин.

„Това е единият вариант. Другият е да се играе на неутрален терен, защото в момента това да се случи в София е невъзможно", твърди временният изпълнителен директор на ирландската федерация Гари Оуен.

Двубоят трябва да е в София на 3 септември. Три дни по-късно ирландците приемат Финландия, което няма как да се случи, защото подлежат на карантина при завръщането си в Дъблин. Повечето държави на континента също така имат рестрикции за пътувания от България, след като след отслабването на мерките под натиска на „специалистите" заразата плъзна с пълна сила у нас.

По принцип УЕФА обяви, че в евротурнирите има неутрални стадиони в Полша, Унгария, Гърция и Кипър, които ще бъдат предоставени за мачовете, ако има проблеми за пътуването.

Решението трябва да се вземе в четвъртък, като тогава ще има поредната видеовръзка с всички 55 национални феде-реции в Европа, за да бъдат взети решенията.

УЕФА обяви и датата на първия мач на „Лудогорец" в Шампионската лига. Разградчани ще играят на 19 август от 21 часа българско време на градския стадион в Подгорица срещу „Будучност". Поне към момента проблеми с този двубой откъм коронавирус няма, като в България карантина за Черна гора няма.

Източник: Novsport

Последни новини