Изненадата Ботев (Вр) не се даде и на съименниците си от Пловдив

Изненадата Ботев (Вр) не се даде и на съименниците си от Пловдив

Topsport.bg

16-08-2021, 22:57

Отборите на Ботев (Враца) и Ботев (Пд) не се победиха в късния двубой от програмата на efbet Лига за понеделник - 1:1. Срещата предложи много битка и интересни положения пред двете врати. След нея селекцията на Даниел Моралес остава непобедена и продължава да впечатлява въпреки младостта на своя състав.

Тази вечер "зелените" се оказаха догонващи в резултата след 43 минути, когато индивидуален проблясък на Наско Илиев завърши с фантастичен негов гол за 0:1. След паузата паритетът бързо бе възстановен, когато Костадин Ничев демонстрира техника на малък периметър и реализира.

До края двата тима имаха по една добра възможност, за да грабнат триумфа. Маринов и Маркиньос обаче не запазиха хладнокръвие в решителните мигове. Така съименниците остават и съседи във временното класиране. Врачани са втори с 8 пункта, колкото имат и лидерите от Черно море. Пловдивчани са трети със седем точки.

Врачанските фенове имаха повод за възторжени възгласи веднага след първия съдийски сигнал. Техните любимци се хвърлиха мощно напред и центрирана топка без малко не доведе до грешка на Работов, от която да се възползва младата звезда на "зелените" Виктор Василев. След това "канарите" преживяха и опасно пласирана топка към близката греда от корнер.

Гостите от Пловдив обаче бързо доказаха, че също имат достатъчно амбиции към трите точки. Маркиньос пое кълбото от центъра, след което със серия от финтове си откри коридор за стрелба. Краси Костов внимаваше и осъществи рутинно спасяване.

В 8-ата минута Дилан Мартенс намери добре Атанас Илиев в наказателното поле на домакините. Нападателят овладя добре топката и подаде към Емануел Току. Той стреля от движение, но високо над напречната греда.

Атанас Илиев направи това, което умее много добре. Да се пребори с тяло за кълбото в 18-ата минута и да продължи вляво за Николай Минков. Дошлият от Монтана през лятото футболист пробва шут от малък ъгъл, който не намери целта.

Постепенно Ботев (Враца) превзе центъра на терена и атакуваше доста по-често от своя опонент. На няколко пъти изстрели на Маринов попадаха в телата на защитници, застанали на пътя на топката.

Мирослав Маринов продължи да бъде един от най-опасните футболисти на Ботев (Вр). След точно 30 минути на стадиона във Враца, младокът много елегантно финтира Янсон. Последва негов изстрел с боц, който беше доста разочароващ и регистриран само за статистиката.

Маркиньос Педроса реши да разчупи статуквото с нещо нестандартно в 34-ата. Бразилецът пробва да вкара топката в мрежата на домакините с удар от средна дистанция, който премина близо до дясната странична греда.

И така срещата спокойно вървеше към нулево реми на почивката. Не така мислеше звездата на гостите Атанас Илиев, който доказа защо е желан горещо от френския Сошо. Таранът получи пас с глава от Янсон, след което използва мощната си физика, за да отблъсне бранител на Враца и с плътен изстрел да не остави шансове на сюрпризирания в 43-ата минута Краси Костов.

"Жълто-черната" преднина не се задържа актуална във Враца, след като селекцията на Дани Моралес съумя да изравни в 53-ата минута. Отбраната на пловдивчани се провали при изчистването на топката и ново центриране бе отиграно по отличен начин от Бабунски. Той продължи за намиращия се на нестандартна позиция за него Ничев. Въпросният обаче толкова технично елиминира съперник около дузпата, че си отвори отличен коридор за стрелба и с мощно насочване направи 1:1. Ничев не се зарадва при своя гол, тъй като има над 20 мача за Ботев (Пд).

Следващите мигове от мача бяха истински ад за за гостите от Пловдив. Ботев (Враца) наложи такъв натиск, че си бе цяло чудо, че резултатът остана 1:1. Мирослав Маринов отново бе неудържим по фланга и при една такава атака се озова близко до голлинията. Изстрелът му от малък ъгъл обаче не бе достатъчен за преодоляването на Аргилашки.

Ботев (Пд) постепенно се съвзе от деликатното положение, в което бе изпаднал. "Канарчетата" разиграха умело между Маркиньос и Току. Ганаецът стреля по земя, но топката премина на сантиметри от страничната греда на Костов.

В 77-ата минута Реда Ребей влезе в опасна близост до вратата на домакините. Халфът замахна елегантно и пусна към дузпата, с надеждата някой от неговите съотборници да засече топката. Неделев и Току обаче го разочароваха.

В 85-ата минута изморените футболисти на Ботев (Пд) решиха да се доберат до дузпа чрез симулацията на Кевин Янсон. Волен Чинков обаче не се подлъга и показа жълт картон на скандинавеца. Тодор Неделев, макар и позагубил игрова практика, пробва да матира Костов с фантастичен шут от над 25 метра. Падащият лист се получи, но кацна малко след горната греда на врачани.

До края физическите сили и на двата тима приключиха, което спомогна и за крайния резултат 1:1.

Само след няколко дни Ботев (Пд) приема у дома Левски в класически сблъсък от efbet Лига. Ботев (Враца) има трудна визита на Берое.

Източник: Topsport.bg

Последни новини