Илиан Илиев: Хареса ми агресията през целия мач, трябваше да го затворим по-рано

Илиан Илиев: Хареса ми агресията през целия мач, трябваше да го затворим по-рано

Topsport.bg

27-02-2023, 20:00

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев изрази задоволството си от представянето на отбора в Благоевград, похвали вратаря Дюлгеров и отборната агресия. "Моряците" победиха Пирин с 1:0.

"Влязохме по-добре в мача, създадохме доста положения и смятам, че можехме да го затворим по-рано. Пирин през второто полувреме се посъбудиха и започнаха да атакуват. Ние трябваше по-бързо да обръщаме фланговете, когато отнемахме фланговете, но закъснявахме и това ни попречи да вкараме гол. Опитахме, но вратарят им беше на ниво", започна Илиев.

"Важна е тази победа на труден терен и сме доволни. Иван Дюлгеров реагира на две ситуации добре - при удари с глава след подаване от корнер и от фаул. Но днес ми хареса агресията през целия мач".

Попитан как би оценил играта на голмайстора Атанас Илиев, опитният специалист заяви: "Предвид ситуацията, нямаме опции. Но той постепенно трябва да влиза във форма. Една година реално не е играл. Работи добре, на тренировките също. Важно е да вкарва, да излиза на ситуации. С времето се надявам да си върне формата, която му знаем от предишните отбори".

По повод предстоящата среща в следващия кръг, Илиев отговори: "Сега ни чака мач с труден противник с добри футболисти. Ботев (Пловдив) с връщането на Тошко Неделев вече има някой, който да мисли футбол, не че преди нямаха. Не знам защо ние играем по-сковано у дома. Всеки стъпва на криво, както ние го направихме с Берое. Но сега очаквам да покажем друго лице".

Източник: Topsport.bg

Последни новини