Илиев: Правдив хикс, еуфорията с ЦСКА ни изигра шега

Илиев: Правдив хикс, еуфорията с ЦСКА ни изигра шега

Novsport

09-08-2019, 20:25

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев призна, че хиксът срещу Ботев Враца за варненци е справедлив след представянето на отбора му през второто полувреме. Илиев призна, че еуфорията в отбора му след победата над ЦСКА е била голяма, но сега пътят до Варна с автобуса ще е много дълъг след пропуснатия шанс за победа във Враца.

„Щом мачът е завършил хикс, значи е справедливо. Изнервен съм, защото след мача с Етър водим втори мач и не можем да го затворим. Поведението ни през второто полувреме заслужихме да допуснем. Навън като играем пазим гола преднина – не става така. След като ни изравниха, за три минути имахме четири шанса за гол, а преди това нямахме нищо. Това ни е манталитетът. Чакахме мача да свърши и накрая ни наказаха, което беше заслужено след играта през второто полувреме. Ако искаме да се борим за по-предни места, за престижното влизане в Топ 6, трябва да си сменим мисленето при игра като гост. Ботев Враца не показват същия футбол и трябваше да се възползваме от това нещо. Накрая Будинов влезе и с изритана топка ни вкараха. Според поведението ни резултатът е праведен”, започна Илиев.

„Чакахме да свърши мача и имахме шанс да вкараме втори гол още през първото полувреме. Три чисти ситуации имаше за Марти Минчев. Голът ни дойде навреме, а после трябваше да играем повече футбол и да се възползваме, че опонентът трябва да атакува. Това ме ядосва, тъй като след изравняването потърсихме гол. Сега почиваме ден-два и се готвим за Лудогорец. Групата ни не е голяма, но можем да направим промени, тъй като не съм доволен от представянето ни в офанзивен план. Не говоря за генерални промени, но трябва да знае офанзивния футболист да гледа вратата на противника и да ходи напред – не да маркира”, продължи той.

„Добре е да не губиш, но предпочитам да бием. С Етър заслужавахме, Славия също, но това, че си заслужавал не значи, че трябва. С ЦСКА стана. Поздравявам днес Ботев, който ни върна гола с една-две ситуации”.

„Лудогорец има състав и за двете си надпревари. Създадоха я с годините. Реваншът им в Лига Европа няма да е тежък, но трябва да играем футбол. Казах им сега в съблекалнята, след всички тези положения пътят ни до Варна ще е дълъг. Имаше еуфория след мача с ЦСКА и постепенно навеждаме главите при най-малкия проблем в играта. Сега настроението ни е на обратния полюс и сега ще трябва да променяме някои неща. Водещото е да играем футбол и да вкарваме”, завърши Илиан Илиев.

Източник: Novsport

Последни новини