Исмаил Иса: Колективът в Черно море винаги е на първо място

Исмаил Иса: Колективът в Черно море винаги е на първо място

Topsport.bg

28-01-2023, 21:31

Черно море има проблеми с реализирането на голове, а опитият нападател Исмаил Иса е призван да ги реши. "Мач Телеграф" се свърза с 33-годишния футболист, който разкри какво очаква от пролетния полусезон на Първа лига.

- Подготовката започна, как се чувстваш? Всичко наред ли е?

- Да, всичко е наред. Чувствам се супер! Всичко върви нормално и по план. Тренираме много добре и се надявам така и да приключи подготовката. Без травми и без проблеми. Всичко да е наред и да завършим нормално, за да сме готови за предстоящите мачове през пролетта.

- Какви са целите пред вас до края на сезона?

- Целите са да играем добре и да сме колкото се може по-напред в класирането. Както винаги.

- Промъква ли се желанието за Топ 3, реална цел ли е?

- Абсолютно, колкото и клиширано да е, апетитът идва с яденето. Ние искаме да показваме добра игра и качествен футбол. Желанието на всеки един от нас е да радваме хората. Показваме ли добрия футбол, който всички искаме, нещата ще се получат.

- Доколко е важно как ще стартирате полусезона и може ли това да е показателно за Черно море?

- Винаги е било важно да стартираме с победа. Надявам се всичко да е нормално и да покажем добра игра още в първия мач. Дано тръгнем с победа, защото това е важно за нас.

- Ще успеете ли да надградите през зимната пауза?

- Надявам се да успеем, защото затова работим и всички се стараем. Илиан Илиев е много добър треньор и ни помага постоянно. Учи ни на много неща и дано и ние да продължим да тренираме добре, да се стараем и да се представим на високо ниво. Мисля, че ще успеем да надградим и ще сме още по-силни през пролетта.

- Как е колективът в съблекалнята и как приемате новите играчи?

- Ние винаги сме ги приемали добре. Колективът в Черно море винаги е на първо място. Никога не сме имали в това отношение проблеми. Не е имало никога скандали и винаги в съблекалнята сме били приятели. Колективът в отбора е на топ ниво.

- Цел ли е за Черно море Купата на България? Гостувате на ЦСКА на "Българска армия". Ще успеете ли да ги отстраните?

- Според мен това е мач, като всеки друг. Знаете, че за Купата всичко може да се случи и имаме нашите шансове. Ще се раздадем на 100 процента и ще видим какво ще стане. На мнение съм, че имаме шансове. Няма значение срещу кой отбор играем, не бива да ни отписват никога. За Купата всичко може да се случи. В една среша всичко се случва.

- Усеща ли се вече липсата на Матиас Курьор в отбора?

- Като всеки друг добър футболист ще липсва. Това да се оттегли е негово решение. В крайна сметка всеки отбор остава в даден момент без добър играч. Ще гледаме да го заместим както трябва. Иначе определено ще липсва на Черно море.

- Отговорността в атака сега пада на твоите плещи. Ще се справиш ли?

- Аз винаги съм вярвал в себе си. Ще тренирам здраво и ще гледам да помагам на отбора. Както първата година, така и сега имам цели. Искам да тренирам добре и да помагам на Черно море. Това за мен в момента е най-важно и мисля, че ще се справя.

- Няма как да не те попитам и за престоя ти в Левски. С какви чувства си тръгна от "Герена"?

- Тогава имаше оферта от Турция за мен и това доведе до моето напускане на Левски. Иначе не съм имал проблеми. Искаха ме в Турция и заминах да играя там. С добри чувства си тръгнах от "Георги Аспарухов".

- Спомняш ли си за мачовете със синята фланелка, които изигра?

- Да, спомням си ги. Предварителните кръгове в Лига Европа и тези в първенството. В онези времена на юноши не се даваше особено често шанс, а аз бях млад. Имам много добри спомени на "Герена".

- Щастлив ли беше в Левски?

- Е, да, много ясно! Кой млад футболист не е щастлив на "Герена"?!

- Ако вкараш на "сините" би ли се зарадвал?

- Най-вероятно да, но разбира се в рамките на позволеното, без да прекалявам, защото и от там съм ял хляб. Всички сме професионалисти, но никога не трябва да забравяме къде и как сме играли.

- Последваха за теб години зад граница - периоди в Турция и Молдова. Как се чувстваше зад граница?

- Добре се чувствах. Можех и още повече да играя, други ми бяха плановете и целите. Исках по-дълго време да изкарам там, но така е било писано и така се е случило. Бях щастлив. В Молдова играх много добре. Ако имах възможност да се задържа повече време в чужбина, щеше да е добре, но така е било писано и сега съм тук.

- Защо след престоя ти в Дачия реши да се върнеш у нас? Нямаше ли оферти към теб от чужбина?

- Нямаше добри. Така съм преценил тогава. Не съжалявам за това си решение. Никога не съм съжалявал за нищо, което съм правил. За минало време не съжалявам.

- В кой отбор в чужбина беше най-щастлив?

- Мога да кажа в Шериф Тираспол. Там имахме успехи и играхме в Лига Европа. Колективът беше добър и се чувствах отлично там. Сега се чувствам доста добре в Черно море.

- Какво си пожелаваш през 2023-та година?

- Да сме живи и здрави всички ние. Футболистите и треньорското ръководство да продължаваме да работим в синхрон и да нямаме проблеми. Повече победи да имаме през тази година и да радваме феновете на Черно море. Искам да помагам на тима, колкото мога повече.

Източник: Topsport.bg

Последни новини