Йордан Петков: Доволен съм от юношите

Йордан Петков: Доволен съм от юношите

Topsport.bg

22-05-2022, 20:23

Селекционерът на юношеския национален отбор на България (до 17 години) Йордан Петков похвали момчетата си за представянето на Евро 2022, въпреки че остават само с 1 точка от три мача. Според него, младите таланти на България вече са станали истински мъже. И отново са загатнали за сериозния си потенциал.

"Първо искам да кажа, че съм доволен от играта, доволен съм от отбора като поведение на терена. Докрай се бориха за победата. Ние бяхме по-добрият отбор, повече доминиращ на терена".

"Доволен съм от момчетата, които влязоха на терена и като титуляри, и като резерви. Ние затова сме отбор. Но исках всички деца да вземат участие, като за съжаление единствено Велизар - нашият втори вратар не успя да запише минути, да усети тръпката от участие на Европейското първенство.

И смята, че победата днес е прилягала повече на българския тим: "Мога да кажа, че не се възползвахме от нашите възможности. Поляците също имаха, но техните шансове се откриха най-вече заради наши грешки на растежа. Този отбор на България е отбор с голям потенциал. Те пораснаха на квалификациите и на Европейското. Мога да кажа, че са вече мъже".

Източник: Topsport.bg