Йордан Юруков вече не е треньор на Чавдар (Етрополе)

Йордан Юруков вече не е треньор на Чавдар (Етрополе)

Topsport.bg

30-05-2023, 18:55

Старши-треньорът на Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков напуска клуба, стана ясно три дни след края на първенството в Югозападната група. Юруков води етрополци в две пълни години и през това време изгради отбор, който винаги е бил в челото на класирането.

Един от големите успехи на тима в този период беше достигането на осминафинал в турнира за Купата на България, където ги отстрани Спартак (Варна) след продължения. За крайното 1:0 вкара крилото Здравко Димитров в 106-ата минута. Преди това Чавдар преодоля конкуренцията в региона и зоната, а на 1/16-финалите победи с категоричното 2:0 елитния Пирин (Благоевград).

"Искам да направя следваща стъпка в кариерата си и това е причината да се разделим. Благодаря на кмета на града Димитър Димитров и на цялото ръководство за възможността да работя в този клуб. Също така искам да изкажа благодарностите си и за подкрепата и доверието, които усещах през цялото време", заяви Йордан Юруков пред БТА.

"Може и да е в Трета лига, но Чавдар е истински професионално организиран клуб. Много отбори от второто ниво могат само да завиждат за условията. Смятам, че оставям един изграден колектив, който е готов да се изкачи нагоре. Просто трябва още малко да се надгради", допълни бившият футболист на ЦСКА и Локомотив (Пловдив).

Източник: Topsport.bg

Последни новини