Камбуров зарадва Стара Загора за последно, Берое настигна Славия (СНИМКИ)

Камбуров зарадва Стара Загора за последно, Берое настигна Славия (СНИМКИ)

Novsport

08-07-2020, 23:05

Берое победи Славия с 2:0 в последното си домакинство за сезона във футболната efbet Лига.

В герой за заралии се превърна голмайсторът Мартин Камбуров, който реализира и двете попадения, така че вече има 237 в елита и е на само 16 от абсолютния рекорд на Петър Жеков.

Нападателят откри от дузпа преди почивката, а след нея вкара и от игра за 2:0, но впоследствие получи травма и бе заменен принудително.

Докато напускаше терена обаче Камбуров получи жълт картон, което означава, че това бе и последният му мач за Берое.

Той ще бъде наказан за визитата на ЦСКА в неделя на стадион „Българска армия“, а от следващия сезон ще играе за новака ЦСКА 1948.

Това обаче не го спря да зарадва Стара Загора на сбогуване и да дръпне на върха в голмайсторската ранглиста за кампанията с 18 попадения.

Срещата започна отлично за „зелените“.

Те получиха дузпа още в началните минути, тъй като в осмата Гаюс Макоута изведе майсторски Алиун Фал зад гърба на защитата.

Последният финтира вратаря и бе съборен в наказателното поле, а арбитърът посочи бялата точка. Мартин Камбуров изпълни дузпата в 11-ата минута и я реализира хладнокръвно, за да вкара своя 47-ми гол с екипа на Берое.

Славия опита да отговори и не бе далеч от това да го стори, ала изстрелът на Георги Йомов по диагонала попадна право в ръцете на Генадий Ганев. 

След това двата отбора се вкопчиха в здрава битка, но тя се водеше предимно в средата на терена и пред двамата вратари нямаше сериозни опасности.

Скоро след началото на второто полувреме обаче този на гостите бе матиран за втори път от Камбуров. Нападателят овладя на гърди центриране на Октавио в пеналта и съумя между двама защитници да нанесе своя 237-ми голов удар в групата на майсторите. 

Веднага след отпразнуването му обаче Камбуров даде знак, че иска смяна, защото е получил травма, а докато напускаше терена получи жълт картон, така че ще пропусне визитата на ЦСКА. 

Впоследствие темпото на игра спадна, макар че в добавеното време Славия можеше да вкара почетен гол, тъй като Цветелин Чунчуков бе изведен сам срещу вратаря, ала Генадий Ганев показа класа и спаси.

В крайна сметка Славия трябваше да се примири със загубата и остана с 52 точки в актива си, на една от третия Левски.

Берое пък вече също има 52, след като записа осма победа в последните си 10 мача.

Берое – Славия 2:0

1:0 Мартин Камбуров 11, дузпа

2:0 Мартин Камбуров 55

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 5. Уилям Мезаг, 6. Александър Цветков, 8. Карлос Охене, 9. Мартин Камбуров (к), 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 19. Александър Василев, 22. Октавио Мерло, 25. Георги Ангелов, 27. Крум Стоянов;

Треньор: Димитър Димитров;

СЛАВИЯ: 32. Антониос Стергиакис, 55. Андреа Христов, 23. Емил Виячки, 4. Петър Патев, 83. Христо Попадийн, 38. Милен Гамаков, 35. Георги Йомов, 20. Филип Кръстев, 10. Янис Карабельов, 33. Галин Иванов (к), 14. Ивайло Димитров;

Треньор: Златомир Загорчич.

Източник: Novsport

Последни новини