Капитанът на ЦСКА: Явно нашите нападатели се нуждаят от повече ситуации, за да вкарат

Капитанът на ЦСКА: Явно нашите нападатели се нуждаят от повече ситуации, за да вкарат

Novsport

11-06-2020, 08:22

Капитанът на ЦСКА Петър Занев обяви, че Али Соу не е глупав и осъзнава, че трябва да материализира положенията на отбора. Защитникът го защити след пропуските срещу Ботев Пд в първия полуфинал от турнира за Купата.

“Създадохме доста положения, което е радващо. Значи се опитваме да играем добър, атакуващ футбол. Надявам се да реализираме ситуациите, които създаваме, защото могат да натежат тези пропуски. Когато играеш атакуващо и създаваш, рано или късно ще вкараш. Явно нашите нападатели се нуждаят от повече ситуации, за да отбележат. Има психологически момент, когато пропускаш, но затова сме един отбор – да се подкрепяме.“

„Направихме доста бързи атаки, не ни липсва комуникация. Ботев цял мач се беше прибрал в своята половина, а те имат бързи и добри футболисти по фланговете, които са захранвани с пасове от Тошко Неделев. Имахме акцент върху него. Мисля, че се справихме, но мачът остава отворен. 0:0 е коварен резултат.“

„Разбира се, че сме говорили с Али Соу. Не само с него, но и всички съотборници разговаряме. Той не е глупаво момче по принцип. Знае, че трябва да материализира усилията на отбора. Създава ситуации, търси топката. Лошото е, ако не създава нищо. Трябва да победим на “Армията”. Само победа ни устройва”, каза Занев по повод нулевото равенство между неговия отбор и Ботев.

След това капитанът на ЦСКА коментира и успеха на Локомотив Пловдив с 2:0 над Левски в другия полуфинал за Купата.

“Отначало мислех, че играта на Локомотив е плод на ентусиазъм, но показаха на цяла България, че се работи професионално и следват мечтите си. Поздравления за тях”, допълни Занев.

Източник: Novsport

Последни новини