Карагерен съсече смели "соколи" във Варна и върна Локо (Пд) на победния път

Карагерен съсече смели

Topsport.bg

10-10-2022, 18:00

Локомотив (Пловдив) победи Спартак (Варна) с 2:0 като гост в мач от 13-тия кръг на efbet Лига. Първият гол падна четвърт час преди края, когато Бирсент Карагерен успя да преоодлее иначе пазещия отлично през цялото време Иван Дичевски. Залисани в атаки домакините допуснаха и втори гол в заключителните секунди на двубоя, като точен отново беше Карагерен.

Гостите влязоха отлично в мача и още в първите минути създадоха няколко добри положения пред вратата на своя съперник. Още в 4-тата минута Димитър Илиев получи пас в наказателното поле, елиминира защитник на домакините и стреля към вратата, но след рикошет в друг бранител топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

В 26-та минута локомотивци получиха пряк свободен удар в близост до вратата на домакините. Топката беше центрирана в наказателното поле и достигна до Райън Бидунга, който нанесе точен удар, но Иван Дичевски се справи прекрасно и отрази.

Малко след това домакините успяха да пратят топката във вратата на своя съперник, но след преглед на ситуацията със ситемата ВАР, голът беше отменен заради засада на Денис Баланюк.

Гостите започнаха вихрено и първите минути на втората част. Само 3 минути след подновяването на играта Джовани стреля в очертанията на вратата, но Дичевски отново бе на мястото си и спаси.

Двата отбора продължиха да редуват положения пред двете врати, но вратарите пазиха отлично и не допускаха да бъдат преодолени. Така се стигна до 74-а минута, когато Карагерен откри резултата. Нападателят на Локомотив получи топката около дъгата и с много премерен шут успя да преодолее Дичевски за 0:1.

Минути преди края домакините пропуснаха две отлични възможности да изравнят. Първо Янчо Андреев достигна до центриране в наказателното поле на гостите и нанесе коварен удар с глава, Динко Хоркаш обаче успя със сетни сили да спаси с върха на пръстите си. Топката се удари в гредата след намесата на вратаря и локомотивци все пак успяха да изчистят. Секунди след това Родни Антуи блесна със страхотна странична ножица, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

В последната минута на даденото от съдията продължение стражът на домакините също се включи в атака, локомотивци изчистиха, а Карагерен притисна бранител в синьо, отне му топката и я прати в опразнената врата на "соколите".

Източник: Topsport.bg