Кахлина: Лудогорец има страхотни футболисти

Кахлина: Лудогорец има страхотни футболисти

Novsport

25-03-2021, 12:14

Вратарят на Лудогорец Кристиан Кахлина говори пред хърватската медия index.hr за престоя си в България.

Хърватският страж се изказа много ласкаво за съотборниците си, но заяви, че все още разградчани не играят като отбор.

„Засега животът е нормален. В България парламентарните избори са на четвърти април, така че бе въведена отново карантина от понеделник, за да се намали броят на заразените и хората да могат да отидат до урните и да гласуват. Кафенетата и ресторантите работеха, но сега ги затвориха. В този уикенд няма да има мачове от първенството. Ситуацията е много лоша и интензивните отделения са запълнени, затова решиха да затворят много от обектите“, разказа Кахлина за ситуацията в България.

„Придвижвам се в Разград с кола, но това е малък град и няма какво толкова да се посещава. Спортният ни център е в една част на града, хотелът, в който сме настанени преди мач е в друга, а стадионът в друга. Така, че разглеждате града, докато дойде двубоя“, добави още той.

„Разград не е голям град, няма големи търговски центрове. Има три за основно пазаруване, два-три добри ресторанта, от които футболистите си поръчват храна и няколко кафенета. Досега не съм посещавал много места, защото съм фокусиран най-вече върху себе си и тренировките, за да бъда във възможно най-добра форма“, каза хърватинът.

„Справям се добре. Имахме план в защита по време на двубоя с Локомотив Пловдив за Купата на България и успяхме да ги отстраним от турнира. Това беше носителят на трофея в последните две години и беше голяма победа. Последният ни мач срещу Царско село не беше добър, завършихме при резултат 1:1, но в началото на двубоя започна да вали сняг, което затрудни играта. Така че по-важното бе никой да не се контузи“, заяви вратарят на Лудогорец.

„Надявам се да продължим в същия ритъм, като се има предвид, че нямаме мачове поради паузата за националните отбори. Предстоят ни два полуфинални мачове срещу ЦСКА за купата и се надявам да се справим добре. Междувременно имаме и един двубой с тях в първенството. Надявам се да свършим работата си възможно най-скоро“, каза Кахлина.

„Отборът е добър, има много страхотни футболисти, но все още не играем напълно като отбор, така че много често побеждаваме с индивидуална класа. Ако израстваме като тим, ще спечелим мачовете много по-лесно. Индивидуалното качество на играчите е неизмеримо с тези на ХНК Горица. Имаме много страхотни футболисти, особено в предни позиции. Има много играчи, които могат да дриблират, да стрелят и да решават мачовете. Постоянно има влизащи от пейката, които печелят мачовете. Дори, ако не играем като отбор може да победим всички с 2 или 3 гола разлика“, добави още той, цитиран от Гонг.

Кристиян Кахлина призна, че следи изкъсо представянето на бившия си тим ХНК Горица, а след това сподели как се е стигнало до трансфера му в Разград.

„Лудогорец се поинтересува по-рано от мен, но нямаше развитие и аз забравих за тази оферта. Когато Валдас Дамбраускас пое тима, знаех, че отборът има добри вратари и не мислех, че може да се стигне до трансфер. Тогава се случи нещо с първият им вратар, а след това и заместникът му не бе в добра форма. Така че Лудогорец се нуждаеше от вратар и отново ме потърсиха. Валдас ми гарантира мястото и бързо се договорихме за трансфера. Надявам се, че ще бъда доволен и ще подпиша договор с Лудогорец за постоянно“, разказа Кахлина.

„Първенството в България се следи отблизо на всички нива. Има много медии и постоянно се правят интервюта. Хубавото е, че няма терени с изкуствена трева. Нашият стадион, както и още други са в много състояние за игра. Съоръженията на големите отбори са добри, но наскоро играхме с Царско село и стадионът им има една трибуна. Това е нещо немислимо в хърватското първенство“, заяви Кахлина.

Вратарят на Лудогорец разказа и за реакцията в България на успеха на Динамо Загреб в Лига Европа, отстранявайки Тотнъм с 3:0 след продължения.

Източник: Novsport

Последни новини