Кирил Атанасов - старши треньор на ФК „Огражден-1955” с.Първомай: Надявам се да изиграем силни мачове напролет и да се класираме на първо място в групата

Кирил Атанасов - старши треньор на ФК „Огражден-1955” с.Първомай: Надявам се да изиграем силни мачове напролет и да се класираме на първо място в групата

Novsport

19-01-2021, 12:36

Кирил Атанасов е роден през 1980 в Петрич. Тренирал в ДЮШ на местния Огражден Първомай и Беласица Петрич. Участник в мъжките отбори на с.Първомай, с.Беласица и с.Яворница.

С играта и с поведението си е оставил много добри впечатления. Завършил е ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград.

Преди старта на зимната подготовка на отбора за пролетния дял на първенството на областна група „Струма-2” той даде обширно интервю, отговаряйки на въпроси, интересуващи любителите на футбола в района.

-Доволен ли си от представянето на отбора ви през настоящото първенство?

-В общи линии съм доволен от представянето на отбора. Нямаме загуба, а само два равни мача. Липсва ни малко твърдост и настойчивост в определени мачове. Но като цяло в края на първенството мисля, че ще сме първи.

-Достатъчна ли е материалната база за нормалната работа на клуба като цяло-ДЮШ и мъже?

-Има още работа по базата, като си надяваме на помощ от общината. Мисля че е време да бъде направен помощен терен на спортния комплекс, и там да се тренира, като се постави и осветление. Това ще е добре за всички отбори в общината, както и за петричкия Беласица, като могат да се довеждат много отбори за подготовка, които да правят контроли и лагери тук.

-УС е изграден от авторитетни хора. Обмисляли сте вариант за връщане славата на Първомай като футболен център?

- Мислим в тази посока, като всички заинтересовани споделят, че е добре да се изгради и ДЮШ за всички които не могат да пътуват до гр. Петрич, като по този начин се обхванат повече деца от района. Тук трябва и помощ от община Петрич , защото трябва да се осигури автобус за придвижването на желаещите деца.

-При условие, че отборът ви се класира на първо място в група Струма-2, ще правите ли заявки пред Областния съвет на БФС за участие в по-горната ІV дивизия?

- Като се класираме на 1 място ще обсъдим това с УС и ще се прецени, но знаете че всичко е свързано с далеч по-голямо финансиране. Засега финансирането се извършва основно от фирма Стонас груп с ръководител Стоян Тимов, авиокомпания Титан-братя Ботеви и най-новата – Фирма Комсед – Галина Гаврилова.

-Кои са преките ви съперници за първото място?

- Отборите на Струма Марикостиново и Подгорец Коларово.

-Готов ли е плана за зимната подготовка – старт, контролни срещи, нови попълнения?

- Дано скоро от ОС на БФС ни дадат програмата, от която да разберем кога ще започнат мачовете от пролетния дял на първенството. Знаете че има и отложени мачове. При добро време през февруари ще започнем контроли. А за тренировките, правим ги всяка седмица 2-3 пъти според времето.

-Как искаш да изглежда отбора, който ръководиш, напролет?

- Изградихме колектив, играем доста добре, остава да изчистим егоизма при някои състезатели и смятам че можем да направим още по-успешен полусезон само с победи.

-Имаш ли препоръки към кметовете по места, колеги от останалите отбори от групата и общинското ръководство за нормално участие напролет в оставащите мачове до края на първенството?

- За кметовете нищо, това което правят си е тяхно мислене. За колегите - да не забравят, че не играем в шампионска лига, а да се забавляваме. Предлагам на длъжностните лица в ОФК Беласица да наблюдават мачовете по селата , независимо че играят в областните групи. В тях играят много млади и талантливи футболисти и вместо да бъдат привлечени в петричкия клуб, отиват да играят в други от страната. Изпуснахме талантливия футболист Мариан Вангелов, който вместо да води атаката на Беласица в момента играе в Пирин Благоевград. Двама 18 годишни футболисти-универсалния халф защитник Иван Цветков и атакуващия халф Димитър Учителски-играят в нашия отбор. Според мен и те имат качества да се доразвият в отбора на Беласица. За пореден път апелирам да седнат футболните хора на територията на общината и да се обмисли много внимателно как трябва да се развива футбола. Ако дай Боже Беласица влезе в Б група нека да се мисли да се даде шанс на един отбор от челниците в нашата група , да се подсили с млади таланти, които да се обиграват, играейки в третия ешелон на българското първенство –В група.

-Какво си пожела за 2021 година?

- Здраве, щастие, късмет и без контузии за състезателите. Успех на всички жители на село Първомай и повече радости на тези, които идват да ни подкрепят по време на мачовете.

Източник: Novsport