Кирил Десподов е "Футболист на годината", Камбуров се разсърди, а ЦСКА обра индивидуалните награди

Кирил Десподов е

Topsport.bg

19-01-2022, 19:38

Футболист №1 на България за 2021 година е Кирил Десподов. Звездата на Лудогорец триумфира с 203 точки, като статуетката е втора в кариерата на българския национал. Той заяви, че наградата е голяма отговорност и ще се старае да постигне още по-високи резултати през новата година.

На крачка от върха остана славният ветеран Мартин Камбуров. Той събра 162 точки, но и не успя да скрие разочарованието си от факта, че не №1. Таранът обяви, че 256 гола явно не са били достатъчни за престижната награда.

Третият най-добър в анкетата пък е Георги Йомов. Крилото на ЦСКА събра 72 точки от журналистическия вот. Техничарят сподели, че не е задоволен с "бронзовата" позиция, но се надява, че догодина ще се класира по-напред в подреждането.

Четвъртото място остана за Петко Христов. Бранителят на Специя остана на косъм от призовата тройка. Самият той сподели гордостта си от това, че е класиран толкова напред в класацията. За 2022 година той си пожела здраве и да се утвърди като основен футболист на своя клубен тим. На пета позиция остана Тодор Неделев.

Очаквайте подробности!

Източник: Topsport.bg

Последни новини