Кирил Десподов: Със сигурност нямаше да се сложа на трето място във Футболист на България

Кирил Десподов: Със сигурност нямаше да се сложа на трето място във Футболист на България

Topsport.bg

20-01-2022, 21:14

Футболист номер 1 на България за 2021 година Кирил Десподов, говори пред "Гонг" за очакванията си през новата година.

Поздравления отново за това, че спечели наградата за Футболист №1 за 2021-а година. Как се чувстваш, държат ли те още емоциите?

- Благодаря ви. Разбира се, че емоциите ме държат. Много съм щастлив, аз и вчера го казах. Да получа тази награда от вас, журналистите, които през цялата година ни следите под лупа. Много съм щастлив и се надявам, че занапред ще работя да постигаме още такива награди заедно с отбора.

Това е втора твоя награда, коя е по-ценна?

- И двете са ценни, и двете са за №1 на България. Може би последната мога смело да твърдя, че ми беше най-добрата година през кариерата, така че може би съм малко по-щастлив, но и двете са еднакво ценни.

Чий поздрав беше най-специален вчера след успеха?

- Разбира се, че на моето семейство, веднага се чух с тях. Винаги, когато има хубави и нехубави неща, говорим заедно. Чухме се с всички, бяха много щастливи.

Кой беше любимият ти момент от 2021 година?

- Имах доста такива, станах шампион на България, спечелихме Суперкупата, бяхме на крачка от ШЛ, групите на Лига Европа, но като цяло титлата на страната, която спечелихме.

Моментите, за които най-много съжаляваш или те е яд през миналата година?

- Най-много ме е яд, че не играх срещу Малмьо в първия мач, тъй като бях наказан. Това нещо ме беше доста яд. Това е, няма други неща, за които да съжалявам.

В Топ 3 като подгласници се нагласиха Мартин Камбуров и Георги Йомов. Ако Топ 3 на България зависеше от теб, кои щяха да са там?

- По принцип не бих отговорил на този въпрос, тъй като не искам да давам оценки на моите колеги. Това сте вие журналистите, които дават оценките. Трябва да се гледа и обективно на нещата. Видяхте журналистите как сте гласували, така че - това е. Със сигурност няма да се сложа на трето място.

2022-а може да е още по-силна, какво очакваш от себе си и какво искаш за нея?

- Искам да нямам контузии и за това се моля всеки ден. Когато един спортист е контузен, не може да покаже на какво е способен. Другото, което се изисква от мен като работа, раздаване на терена и роля в отбора, ще бъде дадено от мен, тъй като това ми е работата.

Ти си може би най-подходящият човек в България, като футболист №1 на България, който може да отправи послание към футболните фенове в България. Какво би било то?

- Бих пожелал първо през тази година да бъдат най вече здрави, да бъдат много щастливи и да имат прекрасни моменти през 2022-а година. Пожелавам им да видят един красив футбол и да се радват на успехите на българските играчи. Дано националният отбор да върви добре и да се радват хората с положителни резултати.

Източник: Topsport.bg