Киров: Все още работим по сработката в отбора

Киров: Все още работим по сработката в отбора

Novsport

21-09-2020, 23:26

 Наставникът на Арда (Кърджали) Николай Киров изрази радостта си от победата на неговия тим над Славия в мач от 6-ия кръг на efbet Лига. Кърджалии се наложиха с 2:1 като домакини и заеха третата позиция във временното класиране. "Доволен съм от победата. Мач, който започнахме добре, но не успяхме да отбележим. Много лек допуснат гол. От там се наложи на полувремето да сменя схемата и да влязат по-офанзивни футболисти. Славия се затвори и се радвам, че намерихме пролуки и успяхме да обърнем двубоя. Липсваше ни завършващият удар и трябва да се отбележат намесите на Георги Петков.

Създадохме някои ситуации, които ако бяхме завършили по-точно, щяхме да поведем. Трябва да търсим именно тия комбинации, като при втория ни гол. От миналата година Ради Василев е основна фигура в състава, но претърпя някои контузии. Постепенно влиза във форма. Предните мачове показахме, че имаме характер и воля. Хубавото днес бе, че не опитваме с балонни центрирания да се върнем в мача, а с комбинации. Моите указания на полувремето бяха такива. Изчакахме моментите си и успяхме да победим.

Все още работим с взаимовръзките в нашия състав. Концентрирани сме да подобряваме нашата игра в двете фази. Имам забележка към защитата при центриранията. Започваме добре, но е важно да завършим и шампионата добре.

Славия съумя не само при попадението, но и в другите ситуации да ни надскочат. Трябва да обърнем внимание на това. Този шампионат е доста изравнен като сили. Гостуваме другия мач на отбор, който също започна зле, но е сериозен фактор в нашето първенство. Започваме да изучаваме от утре още Черно море и излизаме да търсим победа. Нищо сериозно няма при Спас Делев. Нормално е, той пропусна две седмици от своята тренировка”, заяви Киров.

Източник: Novsport

Последни новини