Клубове от елита на Белгия искат талант на Ботев (Враца)

Клубове от елита на Белгия искат талант на Ботев (Враца)

Topsport.bg

25-05-2023, 13:27

Два клуба от елита на Белгия искат талант на Ботев Враца, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за 19-годишния нападател Мирослав Маринов. Той може да действа и зад тарана, и по крилото, на каквито позиции е използван от Даниел Моралес.

Представител на голямата белгийска мениджърска агенция Куадранс е бил в ложата на стадион "Христо Ботев" при победата с 2:0 над Берое.

Младежкият национал вкара първия гол и направи много силен двубой. Това е впечатлило съгледвача, който веднага е направил доклад, който е предал на клубовете, които го следят. Става въпрос за Мехелен и Сейнт Труйден. Те са 12 и 13 в белгийската Джупилер лига.

Мирослав Маринов е в плановете у нас и на Ботев (Пловдив), който лятото иска да смени курса и да започне да залага на млади български играчи.

През този сезон нападателят има 28 мача, 3 гола и 2 асистенции в Първа лига, като тази пролет често влизаше от пейката по решение на Моралес, който го използваше и неправилно по крилото.

Според запознати ръководството на Ботев Враца ще иска 200 хиляди евро за талантливия си футболист.

В същото време лекарският щаб на клуба прави всичко възможно да вдигне звездата Браян Переа за гостуването на Пирин. Мачът в Благоевград е в събота. Колумбийският голмайстор пропусна старта на плейофите заради контузия. Той е силно желан от Арда Кърджали.

Източник: Topsport.bg

Последни новини