Код "червено"!

Код

Topsport.bg

03-08-2021, 09:35

От много години насам ЦСКА не е имал толкова знакови "червени" фигури в спортно-техническото си ръководство. И не само, в това число включваме и новият изпълнителен директор на отбора Филип Филипов.

Легендата на клуба Стойчо Младенов се завърна на треньорския пост и надеждите за така жадуваната титла №32 са по-големи от когато и да било. Няма как да не са, след като именно Екзекутора на Ливърпул вече донесе две титли на ЦСКА като наставник - през 2003-а и 2008-а година (последната за момента). Като футболист той има точно 197 мача за "армейците" и 98 гола.

Легенда на ЦСКА е и помощникът му Тодор Янчев. Бившият халф, обичан от феновете и наричан Смело сърце остана много близо до 400 мача да 31-кратните шампиони. Тошко има 384 с 33 гола. Само трима са с повече от 400 - Борис Гаганелов, Димитър Пенев и Иван Зафиров. Янчев е футболистът на ЦСКА с най-много срещи в евротурнирите.

WINBET - удвои тръпката от играта онлайн! (18+)

Другият помощник на Младенов - Анатоли Нанков, също обичан от публиката, записа точно 200 мача на терена като играч, в които успя да се разпише 19 пъти.

С 98 пък е треньорът на вратарите Стоян Колев, който е и най-възрастният футболист в историята на клуба. В същото време най-младият е Валентин Антов, сега капитан на ЦСКА и важна фигура в състава.

Кондиционният треньор Кирил Динчев има 31 мача като футболист и един гол, а Филип Филипов е с 97 срещи и 10 попадения. Към тази група "армейци" може да включим и администраторът Стойко Сакалиев, който като бивш нападател на ЦСКА има във визитката си 68 мача и 29 гола.

И като теглим чертата, излиза че тези хора общо са с повече от 1000 мача за ЦСКА. Точният брой срещи е 1075. И с почти 200 гола за "червените" - точният брой е 190.

Код "червено" на "Армията"! Екипът заслужава пълно доверие от страна на феновете и подкрепата, които всеки един от тях получи на терена през годините.

Източник: Topsport.bg

Последни новини