Кои отбори дадоха заявка за челно класиране в efbet Лига?

Кои отбори дадоха заявка за челно класиране в efbet Лига?

Novsport

20-11-2020, 08:55

Вече сме към края на първия полусезон в българското първенство efbet Лига и спокойно може да направим изводи кои от отборите се представят силно, с което да дадат заявка за челно класиране в края на сезона. До момента са изминали 12 кръга и има някои отбори, които са изиграли двубой по-малко, но въпреки това може да дадем оценка на представянето на лидерите. Няма съмнение, че за поредна година Лудогорец е фаворит да вземе титлата в България. Играчите в букмейкъра Efbet.com очакваха „орлите“ да доминират и в новото първенство, но доста отбори показват добри игри и записват положителни резултати, така че може да са конкуренция на разградчани за титлата. Може да отделим шест отбора, които дадоха заявка за челно класиране в българското първенство през сезон 2020/21 предвид резултатите им до момента. Ето и кои са те:

Лудогорец

„Зелените“ са лидери в класирането на Efbet Лига с актив от 26 точки след 11 изиграни мача, като имат три повече от втория Локомотив Пловдив. „Орлите“ са с най-доброто нападение в лигата и с втората най-добра защита. Предвид тези показалите, логично Лудогорец да е на върха в класирането. Класата на отбора е много сериозна и въпреки че се раздели с Павел Върба, то клубът от Разград върви на прав път към спечелването на поредна титла.

Локомотив Пловдив

„Черно-белите“ дадоха заявка за призово класиране в шампионата, като в момента са на втората позиция в класирането. Но доста неща може да се променят за Локо Пловдив след напускането на Бруно Акрапович. Големият герой за Локомотив в последните два сезона напусна тима, за да поеме "червените" от София. Предстои да видим как ще продължи Локомотив Пловдив след раздялата с босненския треньор и дали ще запази мястото си в челото на класирането.

Ц СКА-София

Отборът имаше доста трудни моменти от началото на сезона в efbet Лига. Все пак „червените“ спечелиха последните си два двубоя в първенството и намериха място в топ 3 на класирането. Още преди началото на сезона бе ясно, че "червените" ще са конкурент на Лудогорец за титлата. До момента отборът дава заявка за челно класиране в първенството, а и с привличането на Бруно Акрапович за старши-треньор, целта ще бъде да се доближи до Лудогорец.

Ц СКА 1948

Тимът е приятната изненада от началото на сезона. Столичният клуб е на 4-ото място в класирането и с резултатите си прави заявка за челно класиране в първенството. Отборът записа много изразителни победи с по пет вкарани гола като разпиля отборите на "белите", Ботев Пловдив и Етър. Интересно ще бъде дали тимът ще успее да задържи темпото до края на редовния сезон и ще остане ли в топ 6 и битката за челните места.

Арда

Отборът на Арда Кърджали е на 5-ата позиция след 11 изиграни срещи и дели това място с шестия Берое. „Сините“ победиха именно заралии с 1:0 като гости наскоро, с което прогресираха в топ 6. Арда записа още някои добри резултати в последните два месеца. Воденият от Николай Киров отбор е на прав път и показва амбиции за челно класиране. Дали Арда ще продължи със силните изяви и ще затвърди мястото си в челото предстои да разберем в следващите кръгове.

Берое

Берое можеше да бъде и по-напред в класирането, ако не бе домакинската загуба от Арда. Воденият от Димитър Димитров тим играе на високо ниво през целия сезон. Дори в някои мачове, в които загуби – например от Лудогорец и Локо Пловдив, то заралии бяха доминиращият тим през голяма част от двубоя. Берое определено има потенциала да се бори за челно класиране в efbet Лига и всички очакват да завърши сезона в топ 6.

Източник: Novsport

Последни новини