Кой ще стане шампион на родното футболно първенство efbet Лига през сезон 2020/21?

Кой ще стане шампион на родното футболно първенство efbet Лига през сезон 2020/21?

29-09-2020, 08:51

Изминаха седем кръга от началото на сезон 2020/21 в българското футболно първенство efbet Лига и спокойно може да кажем, че шампионатът се очертава да бъде изключително оспорван и може би един от най-интересните в последните години. След шест изиграни кръга имахме три отбора без поражение в лигата – Берое, ЦСКА-София и Арда, но и трите тима загубиха мачовете си от седмия кръг, така че вече няма отбор, който да не е допуснал загуба през сезона в родната А група.

След първите седем кръга в първенството се открояват 4 отбора, които са малко по-добри от останалите. Това са и първите четири тима във временното класиране в момента – Лудогорец, Локомотив Пловдив, Берое и ЦСКА. За мачовете на всички тези отбори винаги може да намерите футболни прогнози в сайта bgprognozi.info, както и подробни анализи за срещите от родното първенство.

В седмия кръг имаше голямо дерби на върха, като Лудогорец посрещна временния лидер Берое в Разград. „Орлите“ записаха успех с 2:0 срещу старозагорци и заеха първото място в класирането с актив от 16 точки, докато Берое с 14 пункта се смъкна на третата позиция. Двубоят на „Хювефарма Арена“ бе доста интригуващ като започна с лек превес на Берое, които имаха 2 добри шанс за гол. Но по-голямата класа в състава на Лудогорец си каза думата и още при първото си чисто положение шампионите отбелязаха чрез Клаудиу Кешеру. Малко след това домакините реализираха и втори гол чрез Сисиньо, с което поеха тотално контрола върху мача и показаха на Берое, че няма да позволят лесно на друг отбор да бъде на върха в класирането.

Но съставът на Берое определено има класата да се бори за призовите места. Очаква се именно отборът на Димитър Димитров да направи този шампионат много оспорван. Преди двубоя в Разград, тимът на Берое имаше 4 победи и 2 равенства в шампионата при голова разлика 17-3. Берое вкарваше голове за удоволствие и със сигурност ще го прави още много пъти през сезона, тъй като заралии са много силни в нападение.

Още в следващия кръг Берое има тежък тест срещу Локомотив Пловдив в Стара Загора. Този двубой ще покаже какви са амбициите на „зелено-белите“. Съставът на Локо Пловдив пък вече е на 2-рото място в класирането с актив от 15 точки – с една повече от Берое, така че това ще бъде директен двубой за втората позиция. Воденият от Бруно Акрапович от две години е в топ 3 на най-силните отбори у нас. Не е случайна и втората позиция на „смърфовете“ в момента. Те показаха класата си в изминалия кръг, когато надвиха ЦСКА-София с 2:1 на „Лаута“ и нанесоха първо поражение на „червените“ за сезона. Така ЦСКА се смъкна до 4-ото място в класирането, но е само на две точки от третия Берое. Именно „армейците“ се очаква да бъдат големия конкурент на Лудогорец за титлата през този сезон, но в това число трябва да смятаме и отборите на Берое и Локо Пловдив.

Един от грандовете на родния футбол – Левски, е малко по-назад в класирането. „Сините“ са на 6-ото мясо след седем изиграни кръга с 10 точки. Левски започна слабо сезона, но предвид селекцията през последните седмици, то трябва да подобри резултатите си и също ще се бори за челните позиции. С амбиции за място в топ 6 пък са още Арда, Черно море, Ботев Пловдив и ЦСКА 1948. Всички тези отбори могат да поднесат изненада и да победят тимовете, които са в топ 4. Дори към този списък може да добавим и тимът на Царско село с Любослав Пенев начело, а и съставът на Славия би трябвало да се стабилизира в хода на сезона.

Моментната статистика на efbet Лига показва, че Лудогорец и Берое са отборите с най-добро нападение. Двата тима са вкарали по 17 гола, като с двете отбелязани попадения в мрежата на старозагорци, шампионите изравниха Берое по този показател. Тимът на Димитър Димитров обаче има по-добра защита от Лудогорец, като е допуснал само 5 гола от началото на сезона, докато „орлите“ са инкасирали 7 попадения. Със силна защита е и тимът на Левски, който е допуснал също 7 гола, но пък в нападение тимът на Георги Тодоров изпитва трудности, след като е отбелязал 11 гола в 7 срещи.

Последни новини