Кокала: Мързеливецът Паулиньо и Роберта не трябва да влизат в игра

Кокала: Мързеливецът Паулиньо и Роберта не трябва да влизат в игра

Novsport

18-08-2020, 07:42

 Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев говори пред "Тема Спорт" за представянето на тима в началото на новия шампионат. Той заяви, че сините ще се представят все по-добре след всеки изминал мач. Велев се изказа остро за представянето на две от звездите на столичани - Паулиньо и Найджъл Роберта, и сподели, че продажбата на Станислав Иванов ще бъде прибързана

Г-н Велев, какво ви прави впечатление в играта на Левски в първите мачове от новия сезон?

- Рано е още да се правят генерални заключения за играта на тима. Все пак това е нов тим, който тепърва се гради. По-скоро в момента се разчита повече на индивидуалните прояви. Засега представянето е много бледо, но сме в началото и смятам, че Левски ще подобрява играта си след всеки следващ мач. Така мисля аз, защото вече има някакво спокойствие и яснота в клуба, футболистите трябва да бъдат на 100 процента готови да показват добри игри, защото това е Левски.

Съгласен ли сте с твърдението, че сега е шансът младите да се наложат в състава, след като преди това беше много трудно това да се осъществи?

- Наистина това им е шансът. Трябва да играят още по-агресивно и с много по-голямо самочувствие от това, което показват в последните два мача. Несъмнено имат качества, но ще им е необходимо време от около месец - месец и половина, за да покажат напълно качествата си.

Плюс ли е, че в момента около тях са футболисти като Николай Михайлов, Орлин Старокин и Валери Божинов, които с натрупания си опит могат да им помогнат?

- Разбира се. Това са опитни играчи, около които младите трябва да напредват. Те ще им вдъхнат самочувствие и помагат вътре на терена, за да се представят още по-добре. Това е идеята на по-опитните футболисти. Изключвам от това число мързеливеца Паулиньо и Найджъл Роберта. За мен лично двамата не трябва да влизат в игра.

Да ви разбирам, че е наложителна тяхната продажба и по този начин ще влязат в касата на Левски свежи средства?

- Абсолютно. Само си губят времето да ги пускат, да. Така взимат местата на други млади футболисти, които могат се включат с желание и агресия. Един от тях е Атанас Кабов. Защо не го пускат? Но не ме питайте мен, защото не съм в кухнята. Здравко Димитров също. Трябваше много по-рано да започнат да го налагат. Момчето има качествата и амбицията да се докаже в Левски.

Как ви се вижда играта на Станислав Иванов? Съгласен ли сте, че има лек регрес в представянето му в началото на сезона? Това дължи ли се на постоянните спекулации за негова продажба?

- За мен беше грешка, че Стаси бе спряган за продажба. Необходимо е той да докаже своите качества в Левски поне още година-две, за да може още повече да му се вдигне цената. А сега, че е свалил малко нивото - всички го виждаме. Вече треньорското ръководство трябва да вземе мерки за това нещо. Наблюдаваме, че това не е този Стаси, който беше през миналата година.

Как приемате идеята с връщането на братята Цоневи и Валери Божинов в Левски?

- Няма лошо, нека бъдат върнати на "Герена". Стига да успеят да помогнат. Знаем Божинов какъв обединител е, както на терена, така и извън него. Той само ще бъде от помощ на младите. Двамата братя са добри футболисти и натрупаха опит в чужбина и могат да помогнат.

От първите мачове се вижда, че сините изпитват проблеми в средата на терена. Именно в тази част ли трябва да стане подсилването?

- Не знам. Хората, които отговарят за това нещо, трябва да са видели къде има проблеми. Това са Георги Тодоров и неговите помощници.

Споменахте помощниците на Георги Тодоров, а и Живко Миланов влезе в щаба. Ще успее ли да предаде опита си към по-младите футболисти и да им покаже победния дух на Левски?

- Живко е още в началото на пътя си като треньор. Още е рано да се говори за нещо, което той може да направи. В момента единствено може да мотивира играчите преди мач и на тренировка. Знаем какъв сърцат футболист беше и какво може да предаде на тези футболисти.

Заговори се за привличането на халфа на Царско село Уесли Ната. Как приемате тази идея и имате ли наблюдения върху играта му?

- За мен е доста посредствен футболист. По медиите се пише за какъв ли не интерес. Не мисля, че Ната може да вдигне много нивото на Левски. Няма бързина и не атакува на скорост. Има прилична техника, но толкова.

Като погледнем случващото се в Левски, трябва ли целите да са занижени през този сезон?

- Няма такова нещо - Левски винаги иска да стане шампион и да спечели купата. Какво означава да са занижени целите? Да играят табла ли? Трябва да се стремят към спечелването на трофеи. Това е. Независимо кой и какво ще играе. На "Герена" идва публика и иска да гледа как отборът побеждава. Не виждам какво може да се промени в това. Няма значение, че в момента Левски няма много ресурси.

Кой виждате като реален конкурент на Лудогорец за шампионската титла?

- Предполагам, че първенството ще бъде оспорвано. Няма да има отбор, който тотално да доминира над другите. Както видяхме, Лудогорец в първия кръг падна от Ботев Враца. За мен трябваше резултатът да бъде по-голям. Виждаме, че се подсилват с нови чуждестранни играчи, които им дават предимство пред другите отбори, но за мен първенството ще бъде оспорвано.

Присъствахте на погребението на Бисер Михайлов. Ще споделите ли няколко думи за легендарния вратар на Левски?

- Голям човек и страхотен вратар. Сега вече можем да го наречем легенда, защото пое по най-дългия си път. А не тези, които сме живи, да ни наричат -живи легенди. Такова нещо няма. Легендите са Гунди, Бисер, да не изброявам и останалите. Това са велики хора и футболисти. Тъжно е, но ни напускат.

Източник: Novsport

Последни новини