Кокала: Мъри е виновен за изпуснатата дузпа, Бари няма класата да бележи едно от две положения

Кокала: Мъри е виновен за изпуснатата дузпа, Бари няма класата да бележи едно от две положения

Topsport.bg

23-11-2021, 17:12

Последният треньор, направил Левски шампион - Емил Велев, коментира пред колегите от "Гонг" снощното равенство между "сините" и Ботев (Враца). Както винаги, Кокала беше достатъчно ексцентричен в своето мнение:

"Другата изненада в кръга се получи на домакинския мач на Левски с Ботев (Враца). "Сините" обаче не играха лошо в по-голямата част от мача и само пропуските на Бари и братята Цоневи пред вратата на съперника ги лишиха от трите точки. А и трябва да признаем, че Красимир Костов имаше ден и като че ли беше заключил вратата си.

За дузпата не бих хвърлил вината върху Боби Цонев, защото не пропуска само този, който не бие. Отговорността в този случай е на треньора, защото провалът беше предначертан - същият играч се провали от бялата точка срещу Ботев (Враца) с Костов на вратата. Само преди по-малко от три месеца в първия мач между двата отбора вратарят хвана удара на Цонев от бялата точка. Това е и психология, затова не трябваше да му се дава той да изпълнява дузпата. Ударът му беше в същия ъгъл и вратарят на врачани явно това очакваше. Няма хваната дузпа, има изпусната дузпа. Това е неписано правило.

Пак се заговори за пропуските на Бари, за когото се очакваше да се вдигне след головете, които отбеляза в последните срещи. Реално обаче, това му е нивото, няма класата да бележи едно от две положения. Необходими са му поне 4-5, за да вкара гол.

На обратния полюс е Дориан Бабунски, за когото съм сигурен че няма да остане дълго в Ботев (Враца). Това е типичен таран, има присъствие, гардира умело топката, притежава хубав удар. Показателно е, че защитниците на Левски не успяха му вземат нито една висока топка. Личи си, че е школуван в Реал (Мадрид), въпреки че няма голям опит".

Източник: Topsport.bg

Последни новини