КРАЙ ОГОСТА: ЦСКА с куп пропуски, накрая потрепери за 2:1 (СНИМКИ)

КРАЙ ОГОСТА: ЦСКА с куп пропуски, накрая потрепери за 2:1 (СНИМКИ)

Novsport

08-11-2020, 16:56

ЦСКА успя да победи като гост Монтана в мача от 12-ия кръг на efbet Лига. Автогол и дългоочакваното попадение от Али Соу донесоха ценните три точки за "армейците", които се реваншираха пред феновете си за фиаското срещу Йънг Бойс в четвъртък. 

Домакините пък показаха много добра игра, която определено заслужава похвали и за пореден път доказаха, че нито един отбор няма да има лесна задача при гостуването си на "Огоста".

Срещата започна с ранен натиск на гостите, като още в 6-та минута Ахмедов можеше да открие, но ударът му беше блокиран от защитник в синьо. Две минути по-късно обаче "армейците" поведоха. 

Греъм Кери напредна отляво и центрира остро в наказателното поле, където в опита си да спре топката, която отиваше към Ахмедов, Сенхаджи прати кълбото в собствената си врата за радост на червените. 

В 12-та минута ЦСКА можеше да удвои аванса си след отлична контра, минала през Тиаго и стигнала до Ахмедов, но ударът на нападателя беше спасен от Орлинов. Малко преди половин час игра Сенхаджи спаси почти сигурен гол за ЦСКА с отличен шпагат в краката на Ахмедов и частично се реваншира за автогола си. 

В 31-та минута се стигна до нов пропуск на ЦСКА, след като Тиаго копна топката към Енрике, а той от два метра насочи кълбото над вратата. 

Две минути преди почивката Монтана стигна до най-чистото си положение за частта, след като Каменов получи топката около дузпата, но не насочи добре удара си. 

След паузата Ахмедов направи два сериозни пропуска един след друг. Първо ударът му с глава от два метра беше спасен от Орлинов, а при опита си за добавка отново беше спрян от стража на домакините. 

В 71-та отново Орлинов беше стената пред ЦСКА след удар на Синклеър и рикошет стражът се намеси перфектно и спаси. Пет по-късно обаче той трябваше да извади топката от вратата си. 

Али Соу беше изведен отлично в коридор и останал сам срещу вратаря на Монтана не сбърка, за да приключи головата си суша, продължила над 13 часа!

Само 60 секунди по-късно обаче Монтана върна един гол. След удар Бусато изпусна топката и я предостави на Николай Минков, който я прати в мрежата на ЦСКА.

Монтана продължи да търси изравняването, като минута преди края на редовното време Йордан Йорданов падна в наказателното поле на ЦСКА и претендираше за дузпа, но такава не беше отсъдена. Повторенията обаче показаха, че действително имаше нарушение срещу футболиста на домакините. 

Така ЦСКА събра 21 точки на третото място в efbet Лига, докато Монтана вече остава 11-ти с 12 пункта.

МОНТАНА - ЦСКА 1:2

0:1 Сенхдажи (автогол) 8

0:2 Али Соу 76

1:2 Минков 77

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МОНТАНА: 1. Марин Орлинов, 25. Александър Башлиев, 3. Иван Михов, 24. Давид Кики, 5.  Раян Сенхаджи, 20. Димитър Илиев, 11. Николай Минков, 22. Стефан Каменов, 9. Билал Бари, 10. Владимир Айтов, 23. Сергей Георгиев

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 7. Енрике Рафаел, 8. Греъм Кери, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 20. Тиаго Родригез, 21. Амос Юга, 22. Али Соу, 23. Ахмед Ахмедов, 28. Пламен Гълъбов

90+3 - Край на мача. ЦСКА победи с 2:1 Монтана

90 - Три минути добавено време

89 - Йордан Йорданов от Монтана претендира, че е имало нарушение срещу него в наказателното поле на ЦСКА, но не е отсъдена дузпа

77 - ГОООЛ за Монтана! Домакините веднага се връщат в мача след като Николай Минков прати топката във вратата на Бусато след грешка на стража на "армейците"!

76 - ГОООЛ за ЦСКА! Али Соу най-накрая намери гола след дългата си суша, след като топката се озова зад гърба на защитата и сам срещу Орлинов реализира!

71 - Поредно страхотно спасяване на Орлинов, който се справи с мощен удар на Синклеър, който дори се отби от футболист в наказателното поле и промени треакторията си!

64 - Добро изпълнение на Кики от статично положение, но Бусато се намесва спокойно

62 - Опасно центриране в наказателното поле на ЦСКА, където капитанът Тиаго изчиства топката в корнер

49 - Два поредни пропуска на ЦСКА! Ахмедов получи центриране отляво и стреля с глава от близко, но Орлинов спаси, а след това и удар на нападателя по земя беше париран!

46 - Начало на втората част

45 - Край на първото полувреме

43 - Каменов пропуска най-добрия шанс за Монтана в мача, след като от точката за дузпата не успя да намери очертанията на вратата

38 - Изстрел на Михов от пряк-свободен удар, който лети над целта

31 - Отличен шанс пред ЦСКА. Енрике получи центриране отляво и стреля с глава от метър, но прати кълбото над вратата на Орлинов!

29 - Сенхаджи успя да се намеси отлично в наказателното поле с шпагат, който отне топката на Ахмедов тъкмо преди нападателят да отправи удар.

15 - Нов шанс пред ЦСКА. Ахмедов успя да запази топката пред наказателното поле и тя стигна до пеналта, където Али Соу пробва да стреля без подготовка, но покрай целта.

12- Прекрасна контраатака, минала през Тиаго, който намери Ахмед Ахмедов на скорост. Нападателят стреля по земя към десния ъгъл, но Орлинов се намеси отлично и спаси!

8 - ГОООЛ за ЦСКА! Гостите повеждат след автогол на Раян Сенхаджи, който засече центриране на Греъм Кери в собствената си врата!

6 - Ранен шанс за ЦСКА да открие, но ударът на Ахмедов е блокиран от бранител на домакините!

1 - Начало на мача!

Източник: Novsport

Последни новини