Красен Кралев: Имайки предвид важността на финала, взехме решение да допуснем до 12 хиляди човека

Красен Кралев: Имайки предвид важността на финала, взехме решение да допуснем до 12 хиляди човека

Novsport

27-06-2020, 12:30

 На специален брифинг на Националния стадион "Васил Левски" министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви официално, че на финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив ще бъдат допуснати 12 хиляди фена.

"Днес в Министерския съвет проведохме заседание на което взехме решения за прилагане на мерки по време на тренировки и провеждането на футболни срещи. В момента заповедта изисква до 3-о число да бъдат представени ПСР тестове на медицинската комисия. Тази мярка остава в сила до приключване на извънредната епидемиологична обстановка. При диагностициране на случай с коронавирус на футболист на даден отбор той отива в карантина. За останалите състезатели на отбора, треньора и длъжности лица ще се прави ПСР тест, те трябва да дадат 2 отрицателни теста в рамките на 3 дни", сподели министър Кралев.

"Другото решение, което взехме, е свързано с финала за Купата. Аз изразявам своето мнение. Разочарован съм от държанието на част от феновете. Ние пуснахме привържениците на стадиона, а те не оправдаха доверието ни. Виждате сами по време на провеждане на срещата се скупчват на определени места. Имайки предвид важността на срещата, взехме решение да допуснем до 12 хиляди човека. Зрителите трябва да бъдат разположение през седалка и през ред. Призовавам феновете да са отговорни, опасността от зараза все още не е преминала. Както ние се съобразяваме с желанието им да гледат любимите си и отбори, така и те да спазват нашите желания за спазване на мерките", обяви още Кралев.

Финалът за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив е на 1 юли от 19:15 часа националния стадион „Васил Левски“.

От брифинга стана ясно и че допускането на повече от 1000 човека в сектор е изключение само за финала. За всички други срещи остава правилото за до 1000 привърженици в сектор.

Източник: Novsport

Последни новини