Кристиян Добрев даде старта на детски турнир в памет на Венцислав Петров

Кристиян Добрев даде старта на детски турнир в памет на Венцислав Петров

Topsport.bg

12-06-2021, 07:00

Бившият футболист на Локомотив (София) и настоящ спортен директор на Септември (София) Кристиян Добрев уважи детски турнир в памет на Венцислав Петров. Юношата на двата отбора и на ЦСКА си отиде от този свят преди 6 месеца, само на 61 години. Петров беше дългогодишен треньор по футбол и учител по физическо възпитание в 90 СУ "Хосе де Сан Мартин" в Люлин, София. Като дете Кичо е бил точно в това училище.

Вчера той зарадва децата от четвъртите, петите и шестите класове, които играха в памет на своя любим учител. Това беше първо издание на турнира, организиран от Илонка Стойчева - колега и верен приятел на Венци Петров, популярно име в хандбала ни.

Специални гости бяха съпругата на Венцислав - Аделина Петрова, както и неговата дъщеря Радослава. В ролята на съдии и треньори по време на мачовете влязоха учителите по физкултура в управляваното от директор Емилия Иванова 90 СУ "Хосе де Сан Мартин" - Веселин Чакмаков, Стефан Петров и Тодор Манолов. Чакмаков е най-добрият ни действащ хандбалист в момента, национал на България. И двамата с Кристиян Добрев бивши ученици на Илонка Стойчева в 90-о училище.

Кичо Добрев даде старт на турнира и обра аплодисментите на всички присъстващи. Едно от децата побърза да отбележи, че е с екип именно на Локо, а друго гордо заяви на бившия халф-бек, че се казва точно като него - Кристиян Добрев.

Мачовете минаха в духа на феърплея, както призова преди началото им и г-жа Стойчева. Имаше борбеност, отлични отигравания и голове, две срещи бяха решени с дузпи. А най-важното бяха сълзите от радост при награждаването. И това, че беше почетена паметта на един достоен човек, който отдаде живота си на спорта. Идеята е турнирът да се провежда всяка година.

КОЙ Е ВЕНЦИСЛАВ ПЕТРОВ

РОДЕН НА: 04.09.1959 година

ПОЧИНАЛ НА: 28.12.2020 година

РОДЕН И ЖИВЯЛ В: Град София

БИОГРАФИЯ

ОБРАЗОВАНИЕ И КВАЛИФИКАЦИЯ

- През 1974 година завършил основно образование в 36 Основно училище (сега 36 СУ) "Максим Горки", град София;

- През 1977 година завършил ССУ "Чавдар" (сега СУ "Генерал Владимир Стойчев"), град София, със специалност - Треньор по футбол;

- През 1984 година завършил ВИФ "Георги Димитров" (сега НСА "Васил Левски"), Треньорски факултет, град София, със специалности: Треньор по футбол и Учител по физическо възпитание и спорт.

ТРУДОВ ОПИТ

- От 1984 година до 1987 година - треньор по футбол в ДФС Люлин, град София, на деца родени през 1975 година и юноши, родени през 1970 година;

- От 1985 година до 1986 година - учител по физическо възпитание и спорт в 27 ЕСПУ "Георги Караславов", сега 27 СУ, град София;

- От 1986 година до 28.12.2020 година - учител по физическо възпитание и спорт в 90 ЕСПУ "Вълчо Иванов", сега 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин", град София.

СПОРТНА КАРИЕРА

- Футболист на юношеските отбори на Локомотив (София), Септември (София), ЦСКА (София);

- Футболист мъже в отбора на ВИФ "Георги Димитров" (сега НСА "Васил Левски").

За дългият си трудов опит е получил редица награди, като треньор и учител по физическо възпитание и спорт.

Преминал през множество курсове и обучения за преквалификация, с което е поддържал високото си ниво като учител.

Обичан както от учениците му, така и от колегите, с които е работил през годините. Беше запазил искрени, приятелски взаимоотношения с всички.

Източник: Topsport.bg

Последни новини