Крушарски: Медали в края на сезона няма да ни стоят лошо

Крушарски: Медали в края на сезона няма да ни стоят лошо

Novsport

30-09-2019, 07:42

Собственикът на Локо Пловдив и финансов благодетел на Рилски спортист Христо Крушарски коментира скандалите в мача с Миньор Перник в Самоков от Югозападната Трета лига. Към края на срещата на стадион "Искър" феновете на чуковете запалиха тревата в сектора си и без малко да предизвикат пожар. Крушарски бе бесен от поведението на перничани и дори слезе на терена да търси сметка от миньорци.

"Треньорът им (б.а. - Юри Васев) казва, че не са виновни. Виновно са и цялото ръководство, и треньорът, и играчите, и т.н. Бях бесен след края на мача. Ако тези момчета не се вземат в ръце, така ли ще я караме и занапред. Да идват да бият, да трошат, да правят скандали и да нападат възрастни хора. И после да казват, че някой друг им е счупил огледалото на колата. Те, ако се мислят за безнаказани, значи жестоко се лъжат. Аз съм си пуснал жалбите. Служебните лица са си написали докладите и чакам решения, наказания. С агресия нищо не се прави. Аз сега ще им покажа на Миньор, че няма да са първи. Да го знаят в Перник. Не става така. Ами ако аз бях събрал 100 човека и се бяха срещнали с техните 100 човека, какво щеше да стане тогава. Ако бяха ударили един футболист в главата и умре, както хвърляха камъни по играчите, тогава ли щяхме да вземем мерки. За това се намесих аз вчера", бесен бе Крушарски пред "Тема Спорт".

Той разкри за интересно събитие от родното му село Говедарци, провело се през уикенда. "В Говедарци имаше инициатива: "Да върнем футболната интрига в Искровете", между четирите села в региона - Бели Искър, Маджаре, Мала църква и Говедарци. Получи се един страхотен празник във връзка с Европейския ден на спорта. Отделно от това само да ви кажа, че се изядоха 1200 кебапчета и се изпиха 1000 бири. Може да си представите колко беше публиката на този турнир на малки вратички по 6 човека. Уважиха ни от министерството на спорта. Озадачи ме, че от там обърнаха внимание на един такъв турнир. Това е голям поклон", каза бизнесменът, който накрая сподели и няколко думи за Локо Пд, който днес гостува на Витоша в Бистрица.

"Локо вече се е преборил за третото място. Едни медали в края на сезона няма да стоят лошо на гърдите на футболистите. Аз работя отдолу нагоре. В такива турнири се намират млади момчета, които могат да растат. Нали знаете, че футболистите ги търсим някъде по върховете на дърветата, а те растат ниско долу. Всеки треньор иска да вземе готова манджа, без да слага подправки, и направо да започва да яде", завърши Крушарски.

Източник: Novsport

Последни новини