Крушчич: Имаме всичко необходимо да спечелим дербито! (ВИДЕО)

Крушчич: Имаме всичко необходимо да спечелим дербито! (ВИДЕО)

Novsport

19-06-2020, 12:53

„Чака ни дерби! Всеки мач е изключително важен, така е и с утрешния. Срещите между ЦСКА и Левски са най-доброто, което българският футбол има.“

Това каза наставникът на „червените“ Милош Крушчич ден преди дербито с Левски.

Двубоят е утре от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски", а сръбският специалист посочи, че "армейците" са разучили добре съперника и си пожела победа.

"Не е лесно, играхме 3 мача за 7 дни. Имахме няколко дни да се освежим, да потренираме. След мача с Левски имаме и реванш за полуфиналите за Купата. Сега идва фотофинишът, трябва да се концентрирани", каза той.

"Иновативно? Футболът се развива постоянно. Всеки ден трябва да мислиш за футбола, да гледаш какво се случва. Но ние трябва да се концентрираме върху нашата игра. В последно време отборът играе стабилно. Като тим, играем добре. Всеки един мач доминирахме. Някой път не вкарахме, случва се. Няма какво да променим много. Може да се съобразя с малки тактически детайли да има, свързани с този мач", допълни Крушчич.

"Ще се стараем да контролираме двубоя. Всичко зависи и дали съперникът ще позволи. Те промениха малко системата. Ще видим и утре. Гледахме ги само един мач при новия треньор. В средата играха с един централен полузащитник и двама офанзивни. В двубоя им с Арда се видяха и други промени. В последните мач те имаха липси. Но ние трябва да се концентрираме върху нашата игра. Това е най-важното за нас."

"Хубаво е, когато създаваме много положения, отправяме удари. Срещу Ботев имахме 22 удара. Срещу Витоша пак 20 и няколко удара бяха. Липсва малко точност, малко агресия. Работихме на тренировка с удари. Трябва да използваме нашите моменти. Дано да се промени най-важното. Дали имам дилема за атаката? И имам, и нямам! По принцип за 24 часа всичко може да се случи. Може някой да се разболее, да се случи, не дай си Боже. Ще видим какво ще стане. В защита няма много да се сменят нещата."

"Всеки мач го играем максимално. Няма калкулиране. Ако започнем да смятаме, може и на двата фронта да отпаднем. Левски също имат мач за Купата. Сега, мачът с Ботев Пловдив не стои на дневен ред. Мисля само за Левски. Ще се постараем, ще играем за победа. Играчите искат да бият. Всеки мач показват огромно желание, никой не може нищо да им каже", допълни наставникът на „армейците“. 

"Уважавам Левски. Аз искам да говоря за моя отбор. Тиаго лека полека влиза във форма. Той е важен играч за нас. В последните два двубоя се включи добре. Срещу Локо вкара гол. Ще разчитам на него. Дали ще започне? Не знам. Жал ми е, че пропусна цялата подготовка. Той започна да тренира 3-4 дни преди двубоя с Витоша. Той може да помогне много, но дали може от начало да покаже такъв добър футбол, не знам. Трябва да преценим дали започне или да влезе през второто полувреме."

"Белтраме пропусна мач, не искахме да рискуваме. Той сам каза, че не може да помогне максимално на отбора. С медицинския щаб решихме, че е най-добре да не го използваме в този двубой. Дали ще стартира, ще видим утре. Той тренира нормално вече", каза още Крушчич, цитиран от dsport.

"Трудно е да калкулираме. Tримата играчи, които висят с картони, са важни футболисти. Мисля, че те няма да се повлияят от това. Това е футбол. Това е нормално. Разчитам на всички, които са тук. За мен е важно как те играят на терена. Ако то е оптимално, те ще заслужават да играят. Знаем, че на някои състезатели им изтичат договорите и е възможно да преговарят с други клубове."

"Разполагаме с всичко необходимо, за да спечелим мача с Левски - тактически, физически, фенове, имаме и добър треньор. Анализираме сме Левски. Готови сме на всеки вариант, който ни предложи съперникът. Дали ще играят с дълбока преса, ще видим утре. Най-важното е да сме готови.“

Източник: Novsport

Последни новини