Крушчич: Соу ще излезе от дупката, Локомотив неслучайно са втори

Крушчич: Соу ще излезе от дупката, Локомотив неслучайно са втори

Novsport

13-06-2020, 12:43

 Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде виртуален брифинг преди двубоя на "червените" срещу Локо Пловдив в неделя на ст. "Българска армия". Специалистът обяви, че вярва в Али Соу и се надява той скоро да излезе от дупката, в която е попаднал. Крушчич похвали съперника, но уточни, че това е важен мач за "червените".

"Труден съперник, не е случайно мястото му. Локомотив Пловдив имат специфичен стил. Физически доминират. Техният стил е базиран на дуели, на борбата, на пресата, на спечелването на първа и втора топка. Но ние няма да сменяме нашия модел на игра. В последните мачове, играчите доказаха, че са хванали какво искам от тях. Очаква ни интересен мач. Днес ще преценим в какво състояние са футболистите. Няма контузии за момента. Всички са здрави", започна Крушчич.

"След десетата минута срещу Левски, Локо Пловдив играха много атресивно. Това е причината да спечелят, не само този мач, а и други двубои. Това техният стил. Работихме и вчера върху това. Важното е ние да им противодействаме и да сме готови. Във футбола не всичко е закономерно, но накрая всичко си е закономерно. Но всичко се балансира. Най-важното за мен е да играем добре, да се получават ситуациите, които работим на тренировки. Играта в дефанзивен и офанзивен план, връзката между тези два компонента", обяви Крушчич.

"Али Соу мисля, че е във временна дупка. Ще излезе от нея. Не знам кое ще е най-доброто за Али Соу. Никой не знае", добави той.

"За нас всеки мач е най-важен. С Витоша, с Ботев Пловдив, утре също. Много се промени от нашия последен мач в Пловдив. Тогава бяхме далеч от Левски и Локо Пловдив. Тогава казаха, че ще се борим до края и няма да се предаваме. На правилния път сме. Футболистите са най-заслужилите за това. Остават още 5 мача, няма да се реши нищо. Може с победа да ни даде психологическа увереност, още от играчите ни да разберат, че това, което правим е правилно. Успехът ще е допълнителен стимул, ще имаме повече домакински мачове в плейофите също. Но мачът с Локо Пловдив няма да реши първенството", каза наставникът на "армейците".

"Локомотив играе с трима защитника, тяхната система е мното атакуваща. Те имат два нападателя, човек зад тях. Карагарен и Томашевич също са доста атакуващи. Плюс двата в средата центъра са доста агресивни. Казвам отново - Локо не е случайно на мястото, на което се намира. Ние можем да спечелим утре, да покажем добра и мъжка игра", обяви той.

"Смятам, че няма да има много изненади от тяхна страна. Те не са сменяли много футболисти. Имат равностойни заместници. От тяхна страна - трудно ще ни изненадат, най-много ние да изненадаме тях, зависи как се чувстват футболистите. Възможни са ротации, не защото някой е играл слабо. Доволен съм от всички. Имаме доста играчи, които могат да отговорят, ако някой играч отпадне в състава. Търсим свежест", добави Крушчич.

"В дерби мачове като този, разбира се, че ще играем тактически умно, ще преценим  силните страни на съперника. Но няма да играем дефанзивно. Все пак играем у дома, пред нашите фенове. Да, в Пловдив тактиката бе да бъдем по-назад през първото полувреме. Но през второто вдигнахме оборотите. Играхме много атакуващ футбол", заяви треньорът на "червените".

"Томи Юрич не влезе, защото почувства болка два дни преди Ботев", разкри Крушчич. "За Локо Пловдив няма да променям много, само дребни тактически детайли", добави той.

"Дай Боже, ние и Локо да се срещнем на 1 юли. Разбира се, това е тяхната цел. Вчера беше лека тренировка, тактическа", заяви специалистът. "Има свежест в отбора, повече отколкото преди мача с Витоша Бистрица. Работата ни се вижда в играта на отбора. Те имат леко преимущество, защото имаха ден повече почивка", каза Крушчич. "Ако получим дузпи, ще видите кой ще бие", добави той.

"Аз съм под натиск постоянно. Но без натиск трудно ще стане. Това е нещо нормално, с което трябва да се справи. За всеки треньор е нужно време, за да можеш да предадеш своите идеи на играчите. Нужно е определено време. Когато един треньор го има, това е хубаво. Когато имаш резултати се получава и по-голяма увереност. Рано или късно, успехите ще дойдат", заяви още той.

"Да, срещу Локо Пловдив е важно да продължим със силната си игра. Трябва да използваме ситуациите, които ще създадем. И да използваме силните ни компоненти", каза Крушчич. "Не искам да коментирам възможни попълнения в клуба. Сега съм концентрирал максимално към мачове, тренировки, анализи. Имаме много мачове в кратко време", добави той.

"Надявам се и късметът да е с нас. Но не искам нашата игра да се базира само на късмет. Късметът винаги се заслужава", заяви още той.

Източник: Novsport

Последни новини