Кръгла нула! Пирин и Берое "спукаха топката"

Кръгла нула! Пирин и Берое

Topsport.bg

07-10-2022, 21:57

Пирин и Берое изиграха доста скучен мач и закономерно завършиха 0:0 в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Благоевград не предложи почти нищо нищо на зрителите, а най-интересното положение се случи в 68-а минута, когато Преслав Йорданов нацели гредата.

През първото полувреме двата отбора не успяха да отправят нито един точен удар, като най-близо до гола бе левият краен защитник на домакините Петър Занев. В 20-ата минута ветеранът беше забравен непокрит при едно центриране от корнер, но ударът му с глава се заби в земята, след което премина малко над напречната греда на вратата на Иван Караджов.

Първият удар в очертанията на двете врати дойде в 55-ата минута, когато Станислав Костов от състава на Пирин стреля от границата на наказателното поле. Шутът на бившия футболист на Левски обаче бе твърде слаб и попадна право в ръцете на Караджов.

Играта се раздвижи малко повече чак в последния половин час. В 67-мата минута центриране от десния фланг на латвиеца Чебраилс Макрецкис бе засечено с акробатично изпълнение от влезлия като резерва Преслав Йорданов, но шутът му се отби в страничната греда на Берое.

Десетина минути след това Йорданов бе изведен зад отбраната на Берое, но Караджов излезе бързо и затвори с тяло ъгъла пред нападателя на Пирин.

До края на мача домакините продължиха да бъдат малко по-активни, но така и не успяха да създадат нито едно реално голове положение пред вратата на Берое.

С равенството Пирин остава на предпоследното 15-о място в класирането с 8 точки и само една победа от началото на сезона. Берое е на десето място с 12 точки.

Източник: Topsport.bg

Последни новини