Куп играчи изминаха пътя от Ботев (Пловдив) до Царско село

Куп играчи изминаха пътя от Ботев (Пловдив) до Царско село

Topsport.bg

26-08-2021, 14:31

В последните години пътят от Коматево към комплекс "Царско село" на Околовръстното в София стана добре утъпкан, пише "Тема спорт". Куп играчи го извървяха. В обратната посока също имаше движение. Това лято Ботев Пд купи атакуващия халф на царете Дилан Мертенс. Ненужният вратар при жълто-черните Янко Георгиев веднага бе прибран от столичани. Преди години подобен ход имаше и спрямо друг страж, сърбина Иван Чворович, който в момента е мениджър на Тодор Неделев.

Преди година Лъчезар Балтанов и Иван Бандаловски започнаха кампанията в Ботев при Ферарио Спасов, но постепенно отпаднаха от сметките и напуснаха в посока Царско село. Екипът на пловдивчани е носил и Васил Шопов, който обаче не премина директно, а отиде на Околовръстното след период в ЦСКА 1948. Кавдански пък е носил екипа на другия тим под тепетата - Локомотив. През "Лаута" е минал и друг играч на царете. Димо Бакалов.

Крилото на столичани Петър Атанасов тръгна за големия футбол именно от Ботев Пловдив. Той обаче така и не успя да се наложи при канарчетата, като беше даван под наем в Раковски и Черноморец Бс.

Източник: Topsport.bg

Последни новини