Купата е спасителната сламка за ЦСКА

Купата е спасителната сламка за ЦСКА

Novsport

02-03-2021, 07:14

С оглед на това, което ЦСКА направи или по-скоро не направи срещу Лудогорец, турнирът за Купата на България се превръща в спасителната сламка, за да се избегне поредният провален сезон на вътрешната сцена.

В Разград се видя, че червените не са си написали домашното и претенциите им за върха за кой ли път се оказаха неподплатени с аргументи и увиснаха във въздуха.

Когато имаш такъв съперник насреща, трябва да направиш много повече във всяко едно отношение, ако искаш да бъдеш пръв.

Няма как да детронираш Лудогорец, след като поради липса на изпълнители цял сезон ти се налага да преквалифицираш бекове в полузащитници (б.а. -Жеферсон през есента и Тибо Вион сега), когато фланговите ти футболисти са слаби при последния пас и пред гола, вратарят ти е в графата "рисков", а адекватният заместник на Валентин Антов пристига часове преди мача на "Хюфеварма Арена".

В събота ЦСКА сам зачеркна надеждите си за титла. Остана само надеждата за спечелване на купата. Армейците са застрашени да изживеят кошмарното дежа вю от 2018-та. Тогава под ръководството на Стамен Белчев, навръх 70-годишния юбилей на клуба, в рамките само на три дни загубиха всичко.

Първо бе мачът за титлата в Разград, в който водеха с 2:1 само 5 минути преди края, но паднаха с 2:3. Около 72 часа по-късно Левски на Делио Роси ги надигра с 2:0 и този резултат на практика предопредели крайния победител от двойката. Това бе и краят на първия престой на Белчев при 31-кратните шампиони.

Сега на "Българска армия" пристига здрав, подреден и труден за побеждаване отбор. Черно море преклони глава в Борисовата градина преди 2 седмици, но варненци не бяха надиграни.

Истината е, че в онзи мач, подобно на този в Разград, ЦСКА не създаде чисто голово положение, но късметът го покри. Успехът дойде след избухване на Кайседо, но еквадорецът все още не е убедил, че е напълно готов да води атаката на червените. Лошото е, че друг няма.

Да се разчита на Бисмарк и Мартин Смоленски е някак си утопично и звучи прекалено хубаво, за да е истина. Но проблемите пред Бруно Акрапович не свършват дотук. За пореден път се отваря язва в сърцето на халфовата линия, тъй като Амос Юга е наказан.

Там ЦСКА така и не се подсили и само се търсят начини за запълване на дупки, просто защо-то няма нито един номинален дефанзивен халф освен Юга. Такава ситуация не приляга на клуб с претенции за трофеи.

Черно море идва със самочувствие на "Армията" след добрия си мач и победата над Берое през уикенда. Илиан Илиев пък вече е отстранявал ЦСКА в турнира. Само веднъж в треньорската си кариера той се е изправял срещу червените в тази надпревара и ликува след мача.

Варненецът е начело на Берое през 2010 година, когато ЦСКА е елиминиран в Стара Загора (б.а. - пада с 0:1), а два месеца по-късно заралии триумфират с купата след победа на финала над Черноморец Поморие.

Голямото напрежение днес ще бъде при ЦСКА. Ще успеят ли червените да излязат от ситуацията, в която сами се поставиха, или Черно море ще им ритне и другото столче?

Източник: Novsport

Последни новини